BedrijfsautoRAI

Twee conceptmodellen op basis van de nieuwe Renault Kangoo Express

(11/19/2008)
Renault presenteert twee exclusieve conceptmodellen van de nieuwe Kangoo Express: Bleu Sport en Tech Line. Deze uitvoeringen bewijzen dat bedrijfswagens er niet per definitie alledaags uit hoeven te zien. Het laadvolume is zoals van elke nieuwe Kangoo Express: drie kubieke meter laadvolume én geschikt om een europallet in de breedte te plaatsen.
Bleu Sport op basis van nieuwe Kangoo Express
De Kangoo Express Bleu Sport voorziet â met een knipoog naar het verleden â in hedendaagse transportbehoeften. Zo verwijzen de in het wit gespoten stalen wielen naar die van rallyautoâs uit de jaren zestig en zeventig.

De carrosseriekleur âBleu Extremeâ van de Kangoo Express Bleu Sport heeft een link met het sportieve karakter van Renault: de felblauwe lak vertoont een dynamisch uiterlijk.

Het eerste dat opvalt is dat de Kangoo Express Bleu Sport uitgerust met een pushbar die voorzien is van extra lampen van Cibié. Veel race- en rallyautoâs maken sinds jaar en dag gebruik van additionele lampen van Cibié. Ook voorziet Renault de Bleu Sport van een opvallende striping. Verder zijn een aantal accessoires gemonteerd die het karakter van de Bleu Sport benadrukken. Zo is er een dakspoiler gemonteerd die, net als de wielen, in wit gespoten is en daardoor goed opvalt. De sidebars zien er niet alleen goed uit, ze hebben ook een beschermende functie. Omdat het systeem van het type VPS is (dit staat voor Vehicle Protection System), zal bij een aanrijding de ophangbeugel van de sidebar de schade opvangen. Op de achterbumper is een aluminium opstapplank gemonteerd om laden en lossen te vergemakkelijken.

Ook het interieur is niet ongemoeid gelaten. Op de vloer in de laadruimte is een roestvrijstalen traanplaat gemonteerd die de robuustheid van de nieuwe Kangoo Express accentueert. Het halfhoge tussenschot is gespoten in de kleur van de carrosserie.

Tech Line op basis van nieuwe Kangoo Express
Een onderscheidend uiterlijk stond ook voorop bij de ontwikkeling van de Kangoo Express Tech Line. Met zijn matzwarte carrosseriekleur zet deze Tech Line-uitvoering een trend in de bedrijfswagenmarkt. Matte lak is bij personenautoâs âinâ, maar zelfs dan nog zeldzaam. De matzwarte lak is voor een groot deel verantwoordelijk voor de stoere verschijning van de Tech Line. Maar ook de speciale striping en de frontmask op de bumper dragen bij aan zijn robuuste uiterlijk. Juist sportief zijn de lichtmetalen wielen met vijf dubbele spaken, bekend van de Renault Mégane GT. Deze wielen vallen extra op door de gele accenten in de spaken.

Voorts is de Tech Line uitgerust met panelen die de zijkant van de nieuwe Kangoo Express vlak maken. Een groot voordeel hiervan is dat bedrijfsbestickering moeiteloos geplakt kan worden.

In de laadruimte is een zelfde roestvrijstalen traanplaat op de vloer geplaatst. De lat-om-lat bescherming op de zijwanden hebben een aluminium-look meegekregen.

Net als de Bleu Sport is de Tech Line uitgerust met de dakspoiler, VPS-sidebars en een opstapplank achter.

Optioneel zijn het âPack Aircoâ, bestaande uit airconditioning en een centraal opbergvak, en het âPack Driverâ, met een radio/CD-speler, cruisecontrol en een boordcomputer. De nieuwe Kangoo Express is verder met opties als een dakklep type âschuifâ te bestellen die toestaat dat lange goederen als ladders moeiteloos vervoerd kunnen worden. Kortom, de nieuwe Kangoo Express is helemaal naar eigen wens aan te passen.

Scénic als basis
Zowel de Kangoo Express Bleu Sport als de Tech Line levert Renault met de 1.5 dCi common-rail dieselmotor 105 pk/76 kW met roetfilter. Om tot een zo gunstig mogelijk brandstofverbruik te komen, rust Renault de bedrijfswagen uit met een zesversnellingsbak. Dat heeft er mede toe geleid dat de gebruiks- en onderhoudskosten van de nieuwe Renault Kangoo Express tot de beste in zijn klasse behoren. Dat geldt ook voor het weggedrag van de Kangoo Express. Als basis voor deze auto dient de midi-MPV Renault Scénic, wat een voor bedrijfswagens ongekend comfort en goede rijeigenschappen tot gevolg heeft.

Uiteraard wordt op basis van deze modellen een accessoire-pakket ontwikkeld dat een aantal elementen zoals side-bars, opstapplank op de achterbumper, front mask en achterspoiler zal omvatten. Voorlopig zijn er geen productieplannen voor deze twee modellen.

The European Road Transport Show 2007