Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 19-11-2008

Vrachtauto met kippen gekanteld

ASSEN Dinsdag net na de middag is een vrachtwagen met aanhanger, geladen met kippen, gekanteld op de A28. De 23-jarige chauffeur uit Oldebroek kwam om onduidelijke redenen met de rechterwielen van zijn combinatie in de berm terecht. Daarbij zakte het voertuig in de zachte ondergrond weg en ging de zaak op zijn kant. De chauffeur bleef ongedeerd. De opruimwerkzaamheden hebben tot na de avondspits geduurd, waarbij het verkeer tussen Assen en Beilen de nodige hinder heeft ondervonden.(08-193083)

Alcomobilisten raken rijbewijs kwijt

ASSEN Dinsdagavond reed een 49-jarige man uit Assen met zijn auto over Peelo Oost, terwijl hij had gedronken. Bij de blaastest kwam een resultaat van 1,5 promille uit de bus. Het rijbewijs is ingevorderd. (08-193169)

BEILEN Dinsdagmorgen reed een 43-jarige man uit Elim met een bestelbus over de A28. Getuigen hadden al doorgegeven dat deze bestuurder slingerend vanaf Groningen reed. Daarbij was hij links in de middenberm een keer tegen de vangrail gebotst en had daarna slingerend zijn weg vervolgd. Agenten troffen de man bij Beilen aan en gaven een stopteken. Hij had stevig gedronken. De blaastest kwam uit op ruim twee promille. Het rijbewijs is ingevorderd. (08-192951)

Politie onderzoekt woninginbraak

HOOGEVEEN Dinsdagavond is ingebroken in een woning aan de Draco. De daders zijn binnengekomen door de achterdeur open te breken. Uit de woning verdween een onder meer een tv en een dvd-speler. De politie stelt een onderzoek in. (08-193199)

Winkeldief aangehouden

ASSEN Dinsdagmiddag kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal vanuit een bouwmarkt aan de Claes van Gorcumstraat. De verdachte was er met de auto vandoor. Na een zoekactie troffen agenten de auto aan op de Nobellaan. In de kofferbak lagen twee koffers met elektrische gereedschappen, afkomstig uit de bouwmarkt. De bestuurder, een 33-jarige man uit Zuidhorn, werd aangehouden. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek. (08-193089)

Man aangehouden na vernieling ruit

BEILEN Dinsdagavond kreeg de politie een melding dat een ruit van een woning in de Lijsterbeslaan was vernield. De dader was daarna vertrokken. De politie heeft deze man, een 38-jarige inwoner van Beilen, thuis aangehouden. Hij is ingesloten en zal vandaag worden verhoord. De oorzaak van de vernieling ligt vermoedelijk in de relatiesfeer. (08-193180)

Aanhouding na huiselijk geweld

NORG Dinsdagavond heeft de politie een 29-jarige man aangehouden wegens mishandeling van zijn echtgenote. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol huiselijk geweld.

Ongeval met letsel op bouwland

VLEDDER Dinsdagmorgen is een 37-jarige man uit Oldeholtpade gewond geraakt bij een ongeval op een bouwland aan de Bosweg. Tijdens rooiwerkzaamheden was een tractor vast komen te zitten. Met behulp van twee andere tractors, waarbij een kabel en een ketting werd gebruikt, werd geprobeerd om de tractor los te trekken. Daarbij knapte een van de kabels. De ketting ging daarop met grote kracht door de voorruit van de cabine van het slachtoffer en raakte zijn arm en schouder. De man liep hierbij diverse breuken op. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht. (08-192974)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.