Gemeente Coevorden

Bollen in Dalen mogelijk deels verwijderd

In 1996 zijn tijdens de reconstructie van de Hoofdstraat in Dalen ter decoratie, als markering van erfgrenzen en als verkeersgeleiding betonnen bollen geplaatst. De bollen geven op een aantal locaties overlast.

Mensen struikelen over de bollen en omdat de bollen vanaf de bestuurdersstoel niet zijn te zien levert dat schade op aan auto's. Plaatselijk Belang en de middenstand in Dalen heeft de gemeente daarom verzocht een deel van de bollen te verwijderen. De gemeente wil eventueel wel aan deze wens tegemoet komen, maar pas nadat de gehele bevolking van Dalen in de gelegenheid is gesteld hierover haar mening te geven.

Het gaat om de volgende bollen: 2 x bol voor Hoofdstraat 50 2 x bol voor Hoofdstraat 37 2 x bol tussen Rabobank en Hoofdstraat 35 1 x bol voor Rabobank bij lantaarn (de bol tussen de boom en het hek op de stoep blijft om eventuele ramkraken te voorkomen) 1 x bol bij Hoofdstraat 31 7 x bol op de zijkant van restaurant de Baander, Hoofdstraat 23 1 x bol voor Chinees Restaurant China Garden, Hoofdstraat 42a 4 x bol voor Restaurant 't Oelnbret, Hoofdstraat 36

De Bollen op de Waag richting de Coop en de bollen rondom Restaurant Cornelis moeten blijven staan. Deze hebben een afbakeningsfunctie of staan er voor de verkeersveiligheid.

U kunt uw mening over het wel of niet verwijderen van een deel van de betonnen bollen in Dalen kenbaar maken. Dit kan telefonisch: 0524-598156 (de heer R. Snijders) of via de mail: rsnijders@coevorden.nl.