Gemeente Lelystad

Eindejaarsuitkering 50 euro voor mensen met smalle beurs

December is een dure maand. Iets extras kan men dan wel gebruiken. Mensen met een minimum inkomen krijgen aan het eind van het jaar daarom een extraatje van 50,-. Lelystad doet daarmee mee aan de landelijke campagne.

Staatssecretaris Aboutaleb heeft geld beschikbaar gesteld aan de gemeenten om dit te kunnen doen. De 50,- is voor alle mensen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum, met als peildatum oktober 2008.

WWB-uitkering

Heeft u een WWB - uitkering? Dan krijgt u de 50,- eind december automatisch op uw rekening gestort. U hoeft dus niets te doen!

Aanvragen

Verder kan elk huishouden met een minimum inkomen de 50,- krijgen. Dus ook werknemers, zelfstandigen en mensen met een andere uitkering. Aanvragen van de 50,- kan vanaf 1 december 2008 door het invullen van een formulier en het overleggen van een aantal inkomensgegevens bij de balie van Werk en inkomen in het stadhuis.

U kunt ook alvast bellen met Werk en inkomen, dan krijgt u het formulier vlak na 1 december thuisgestuurd, tel. nr. (0320) 278 911. Aanvragen is mogelijk tot 1 februari 2009. Het ontvangen van het bedrag heeft geen invloed op uitkeringen en toeslagen. U komt er sneller voor in aanmerking dan u denkt!

---