Persberichten stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht, 19-11-2008

Aangehouden voor baldadigheid

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond twee personen aangehouden omdat zij ruiten van een auto hadden vernield.

Rond 21.25 uur kreeg de politie een melding dat een aantal jongeren vernielingen aan het plegen waren in de omgeving van de Van Brammendreef. Ter plaatse bleek dat er ruiten van een auto waren ingeslagen. Het was onduidelijk of er spullen uit de auto waren weggenomen. Twee verdachten 17 en 18 jaar uit Utrecht - konden aan de hand van de opgegeven signalementen worden aangehouden. Met de eigenaar van de auto wordt contact opgenomen om te kijken of hij spullen mist.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Dinsdagmiddag heeft de politie een man aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd en agressief werd.

Door personeel van de winkel werd omstreeks 16.40 uur naar de politie gebeld omdat men een dief op heterdaad had betrapt. De 35-jarige dief uit Utrecht probeerde, nadat hij was aangehouden, weg te komen maar het personeel ging boven op de man zitten. De gewaarschuwde politie hield de Utrechter aan en nam hem voor verhoor mee naar het bureau.

UTRECHT Bij een winkel aan het Gildenkwartier heeft de politie dinsdagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een diefstal.

De beveiliging zag via de bewakingscameras dat een man zich verdacht gedroeg. Uiteindelijk werd gezien dat de man goederen meenam zonder af te rekenen. Hij werd aangehouden en aan de politie overgedragen. Op het bureau bleek dat de 28-jarige verdachte uit Rotterdam ook nog gesignaleerd stond omdat hij een boete van 300,- nog moest betalen. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Aanrijding letsel

VLEUTEN Op de Wilhelminalaan vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een bromfietser gewond raakte.

Een 19-jarige man uit Vleuten reed omstreeks 14.50 uur over de Stationsweg op het punt waar de weg overgaat in de Wilhelminalaan. Een 68-jarige automobilist uit Vleuten wilde op de Wilhelminalaan afslaan om de oprit van zijn woning in te rijden. Hierbij heeft hij vermoedelijk de bromfietsbestuurder over het hoofd gezien, waardoor een botsing ontstond. De bromfietser werd met rugletsel naar het UMC in Utrecht overgebracht.