Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 19-11-2008

DOORRIJDEN NA AANRIJDING
POLITIE ZOEKT GETUIGEN

PAPENDRECHT De politie is op zoek naar de bestuurder van een vrachtauto die doorreed nadat hij een aanrijding veroorzaakte. De aanrijding vond plaats op maandagmiddag 17 november 2008 omstreeks 17.10 uur op de Burgemeester Keijzerweg met de kruising van de Weenaweg. Een personenauto, bestuurd door een 48-jarige vrouw uit Alblasserdam, stond stil in de file op de rijbaan richting Papendrecht. Vanaf Papendrecht kwam een vrachtauto met aanhangwagen die linksaf de Weenaweg opreed. Hij kwam daarbij in botsing met de personenauto van de vrouw. De gehele achterbumper werd van de auto gerukt en kwam op het wegdek terecht. De vrachtautobestuurder reed vervolgens weg zonder te stoppen. De vrouw is nog achter de vrachtauto aangereden, maar kon deze niet inhalen. De vrouw deed aangifte en de politie is op zoek naar de bestuurder van de vrachtauto. Omdat het ongeval plaats vond op het moment dat er sprake was van file, zijn er wellicht getuigen. De bestuurder van de vrachtauto en getuigen worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

VERLICHTINGSCONTROLE

ALBLASSERDAM Tijdens een verlichtingscontrole op de Ruigenhil hebben politieagenten van de surveillancedienst 6 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen of geen goede verlichting hadden. Ook kreeg een motorrijder die over het fietspad reed een bekeuring. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen 18 november 2008.

DAMES MET ELKAAR OP DE VUIST

GORINCHEM Twee dames zijn dinsdag met elkaar op de vuist gegaan op de Pensionarisstraat. Het tweetal had al langer onenigheid met elkaar waarna het dinsdag uit de hand liep. Één van de dames, een 15-jarige inwoonster van Gorinchem, liep daarbij een gebroken neus op. De andere partij, een 18-jarige vrouw uit Gorinchem, had dit op haar geweten waarna de politie haar aan heeft gehouden. De man van de verdachte kon het tweetal scheiden door tussenbeide te springen. Na verhoor is de vrouw heengezonden. Het 15-jarige slachtoffer in deze moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

EIGENAAR AUTO BETRAPT INBREKERS

AMEIDE Een eigenaar van een auto aan de Prinsengracht werd in de nacht van dinsdag op woensdag wakker van geluiden op straat. Toen hij uit het raam keek zag hij twee mannen in zijn auto zitten waarbij de kofferbak openstond. Toen hij beneden kwam waren de inbrekers al gevlucht. Vanuit de auto is het frontje van de autoradio meegenomen.