Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 19-11-2008

ZWERFVUILCONTROLE: 7 BEKEURINGEN

DORDRECHT - Een milieucontrole nabij scholen op het Leerpark heeft op 17 november 20 bekeuringen voor het onjuist weggooien van afval opgeleverd. Agenten in burger controleerden een paar uur op het Leerpark. Er werd ook twee keer bekeurd voor rijden door rood licht en een keer voor rijden zonder rijbewijs. De controle was een samenwerking van Surveillancedienst, Politiesurveillanten, Wijkpolitie en de milieuafdeling van de afdeling Toezicht van de gemeente. Twee weken werd op dezelfde locatie ook al bekeurd op het weggooien van afval. Met de controles hoopt de politie de jeugd bewust(er) te maken van de ergernis en milieuvervuiling die het onjuist weggooien van zwerfvuil met zich meebrengt. Ook in de toekomst zal bekeurd blijven worden.

VERLICHTINGSCONTROLE

ZWIJNDRECHT Tijdens een verlichtingscontrole op de Brugweg hebben politieagenten van het wijkteam 16 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die geen of geen goede verlichting hadden. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen 18 november 2008.

VIER MEISJES AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

DORDRECHT Twee meisjes van 14 jaar uit H-I-Ambacht zijn door de politie aangehouden na winkeldiefstal. Zij werden dinsdagmiddag door agenten betrapt op het stelen van diverse kleine goederen bij een warenhuis in Dordrecht. Op het politiebureau bleek dat de meisjes ook bij andere winkels hadden gestolen. De meisjes hebben bekend en zijn verwezen naar Bureau HALT.
Tevens werden dinsdagmiddag twee meisjes van 12 en 13 jaar uit Dordrecht aangehouden van winkeldiefstal bij een drogist in Dordrecht. De meisjes hebben bekend en

POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR VUURWAPENBEZIT

DORDRECHT- Een 31-jarige automobilist uit Maassluis is op 18 november op de Groenedijk aangehouden. De politie had informatie dat hij mogelijk in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Op de Groenedijk kon hij probleemloos aan de kant worden gezet en aangehouden. Bij de man werd geen vuurwapen aangetroffen. Zijn auto werd in beslaggenomen en de man is in verzekering gesteld.

287 BESTUURDERS GECONTROLEERD TIJDENS VERKEERSCONTROLE

DORDRECHT Bij een verkeerscontrole door het Verkeershandhavingsteam zijn dinsdag op verschillende lokaties in Dordrecht 287 bestuurders gecontroleerd. Bij de controles werd gekeken naar het gebruik van gordels, het rijden door rood licht en het dragen van een helm op een bromfiets. De politie had het doel om de deelnemers aan het verkeer te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid als het gaat om verkeersveiligheid. 17 bestuurders zijn bekeurd voor het rijden zonder gordel, 1 voor het rijden door rood licht en 1 voor het rijden zonder helm.

COMPUTERS BUIT BIJ INBRAAK IN SCHOOL

DORDRECHT Bij een inbraak in een school aan de Eulerlaan werd dinsdagavond een tweetal computers buitgemaakt. De daders konden binnenkomen door een deur van de school te forceren. Een aantal steekwagens die in de school stonden met daarop verschillende laptops zijn ook meegenomen.