Gemeente Zijpe


2008-11-19 Openbare school De Bijenkorf wordt als eerste Streetwise. Kinderen van de obs De Bijenkorf aan het oefenen op het schoolplein.JPG

De kinderen van basisschool de Bijenkorf in Oudesluis hadden de primeur: hun school was de eerste in de gemeente die de leerlingen verkeersvaardiger maakt! De ANWB was woensdag 12 november jl. met Streetwise bij hen op bezoek. Ondanks de buien af en toe, was het een leerzame ochtend.

Zo leerden de kinderen van groepen de 1 tot en met 4 verkeersgeluiden herkennen en oefenden zij met oversteken.

De kinderen uit de groepen 5 en 6 leerden de remweg van een auto inschatten. Op een afgezet stuk van de straat voor de school mochten zij zelf remmen in een lesauto!

De hoogste twee groepen leerden hoe zij de fiets nog beter konden beheersen en gevaren konden herkennen. Omdat deze groep bijna naar het voortgezet onderwijs gaat is opletten en aanpassen aan de omgeving van groot belang.

Na de Bijenkorf zullen de overige scholen in Zijpe snel volgen en komt `Streetwise' ook bij hen langs. Ook in Schagen en Anna Paulowna nemen de basisscholen deel aan dit project. Zo worden al deze gemeenten een stuk veiliger voor kinderen in het verkeer!!

De jongste groepen kregen in de klas verkeersles De middenbouw kreeg verkeersles in de gymzaal
de bovenbouw kreeg verkeersles op de openbare weg De oudste kinderen aan het oefenen met de fiets op het schoolplein