Gemeente Zijpe


2008-11-19 Informatiemarkt voor mensen met een beperking of chronisch zieken
Wethouder Ben Blonk bedankt MEE-dames.JPG

Op vrijdag 7 november is een informatiemarkt voor chronisch zieken gehouden in het Makado centrum te Schagen. De markt werd georganiseerd door MEE Noordwest-Holland in samenwerking met de gemeenten Schagen en Zijpe. Het thema was Leven met medicijnen en hulpmiddelen.

De Burgemeester van Schagen, de heer G. Westerink, opende de informatiemarkt met een ludieke actie. Aangetoond werd hoe moeizaam het soms is om met een rollater door publiek te komen. Op de informatiemarkt stonden 35 verschillende organisaties uit de regio. De aanwezige organisaties hebben de vele vragen kunnen beantwoorden, ondersteuning kunnen bieden en in dit geval regelmatig direct kunnen doorverwijzen naar de buren in de kraam ernaast. In de kraam van de gemeente Zijpe, waar informatie gegeven werd over alle mogelijke voorzieningen die de gemeente kan verstrekken, presenteerde ook Tafeltje Dekje en de Seniorenbus hun activiteiten.

Na een wervelende modeshow uitgevoerd door mensen met een beperking of chronisch zieken sloot wethouder B. Blonk van de gemeente Zijpe de markt af met een speciaal dankwoord voor de projectleider van Mee, Marina Link en Jeanet Heinen.
kraam van gemeente Zijpe Stand van Tafeltje Dekje van regio Zijpe Eén van de vele standjes in het Makadocentre Twee medewerkers van de Stichting Welzijnsvoorzieningen Zijpe
Burgemeeste Westerink opent de informatiemarkt De lakei sprak regelmatig het publiek toe
Met de modeshow liepen ook heren mee Wethouder Ben Blonk sloot de enerverende informatiedag af