Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 19-11-2008

Meer aanhoudingen onderzoek woninginbraken

(Zie persberichten Rijn & Venen d.d. 11-11-2008:Aanhoudingen onderzoek woninginbraken)

MAARSSEN De politie heeft in verband met een onderzoek naar gepleegde woninginbraken opnieuw een aanhouding verricht. Het betreft een 48-jarige man uit Maarssen. Hij is op maandag 17 november aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Drie jongeren van 17 en 18 jaar die op maandag 10 november zijn aangehouden op verdenking van het plegen van woninginbraken zitten tot 27 november in voorlopige hechtenis. Een 23-jarige man uit Maarssen is dinsdag 18 november geschorst.

Het onderzoek wordt voortgezet.

Aanhoudingen onderzoek mishandeling

MAARSSEN/UTRECHT De politie heeft dinsdag 18 november vier mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een mishandeling op zaterdag 27 juli.

De mishandeling vond plaats op het terrein van het Rockit Open Air festival. Een groepje mannen in de leeftijd van 18 tot 25 jaar uit Maarssen en Nieuwegein werd zonder aanleiding geschopt en geslagen. Een aantal van hen raakte hierbij gewond en moest voor medische behandeling naar het ziekenhuis. De politie heeft na onderzoek op maandag 18 november vier mannen van 21, 23, 28 en 29 jaar uit Utrecht aangehouden. Het viertal zit momenteel vast voor verhoor.

Auto te water

LOENERSLOOT Een getuige zag op dinsdagavond 18 november een auto in het Amsterdam-Rijnkanaal liggen. Er bleek na onderzoek niemand in de auto te zitten.

Rond 20.10 uur meldde een getuige dat hij op de Westkanaaldijk tussen Nigtevecht en Loenersloot een auto met brandende verlichting in het Amsterdam-Rijnkanaal zag drijven en dat de auto inmiddels was gezonken. Hij kon niet zien of er iemand in de auto zat.

Omdat er mogelijk nog mensen in de auto zaten, gingen de brandweer (duikploegen), politie, Rijkswaterstaat, GGD en waterpolitie met spoed ter plaatse. Ook een politiehelikopter werd ingezet.

Het scheepvaartverkeer werd stilgelegd, waarna duikers van de brandweer te water gingen. Daarbij bleek dat er geen personen in de auto zaten. De auto is vervolgens door een takelbedrijf op het droge gehesen. De auto bleek van diefstal afkomstig en was kennelijk door de verdachte(n) in het kanaal gedumpt.

Snorfietser gewond

WOERDEN Een snorfietser raakte op dinsdag 18 november gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 17.55 uur reed een 62-jarige automobilist uit Wassenaar over de Rosmolenlaan. Op de kruising met de Middellandbaan moest hij stoppen voor het verkeer dat in file over de Mioddellandbaan reed. Toen hij de gelegenheid kreeg de weg op te rijden, verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 43-jarige snorfietser uit Woerden, die over het fietspad reed, met een aanrijding tot gevolg.

De snorfietser kwam ten val en brak daarbij zijn been. Hij werd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Motorrijder gewond

VINKEVEEN/LOENERSLOOT Een motorrijder raakte op dinsdag 18 november gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 15.30 uur reed een 49-jarige automobilist uit Zoetermeer over de provinciale weg N201, komende uit de richting van de Rijksweg A2 en gaande in de richting van de Herenweg. Ter hoogte van de verkeerslichten wilde hij keren om terug in de richting van de A2 te rijden. Hij reed met lage snelheid linksaf het verdrijvingvlak op om te keren. Op dat moment werd hij links over het verdrijvingvlak ingehaald door een 50-jarige motorrijder uit Uithoorn, die in de richting van de Herenweg reed, met een aanrijding tot gevolg.

De motorrijder kwam ten val en raakte gewond. Hij werd met een enkelfractuur en een hersenschudding per ambulance naar het AMC in Amsterdam gebracht.

Gestolen fiets

WOERDEN Een jongen werd op dinsdag 18 november aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Rond 16.00 uur zagen agenten dat een jongen op het Stationsplein-noord bij een fiets stond. Zij zagen dat het originele ringslot van de fiets open was, terwijl er geen sleutel in het slot zat. Daarop controleerden de agenten de fiets. Die bleek deze maand in Woerden te zijn gestolen. Daarop werd de jongen, 15 jaar oud en afkomstig uit Woerden, aangehouden. De fiets werd in beslag genomen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.