Gemeente Sint-Oedenrode


Judith Smits - 08-11-11 besluitenlijst opb.doc Pagina 1

OPENBARE Besluitenlijst B&W vergadering d.d. 11 november 2008 pagina 1 Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. Aanwezig:
BurgemeesterP.M. Maas
Wethouder H.W.M.A. van den Berk ­ van de Laar,
Wethouder R.A. Dekkers
Gemeentesecretaris J.W.F. Compagne Afwezig mkg: wethouder Hendriks ­ van Kemenade

1. Best.secr Openbare- en niet openbare Besluitenlijst Goedkeuring Akkoord. B&W-vergadering dd. 4 november 2008
2. BEZ-BC Rapport "dereguleringsadvies gemeente Kennisnemen van rapport van SIRA in het kader van Akkoord. Sint-Oedenrode" van SIRA. Deregulering en hoe vervolg is voorzien.
3. BEZ-BV Aansluiting Veiligheidshuis. 1. instemmen met aansluiting bij het veiligheidshuis 's- De raad voorstellen punt 1 Hertogenbosch voor de onderdelen huiselijk geweld en t/m 4. veelplegers; 2. instemmen met de bestuurlijke- en financiële afspraken; 3. instemmen met de ingangsdatum (met terugwerkende kracht) het akkoord van 1-10-2008;
4. instemmen met een evaluatie op gemeentelijk niveau. 4. OSZ-JZ Monumentenvergunning "De Gouden Besluiten om op basis van de second opinion van het Akkoord. Leeuw" Markt 10 ­ beslissing op Monumentenhuis b.v. de monumentenvergunning voor De bezwaarschrift X. van Vessem. Gouden Leeuw in stand laten.
5. OSZ-FIN Budgetoverhevelingen 2008-2009. De raad de navolgende beslispunten voorleggen: Akkoord.
1. instemmen met een systeem van budgetoverheveling via de methode van saldobestemming (gelijk aan het rekeningjaar 2007);
2. instemmen met het bepalen van de (hoogte van de) restantkredieten bij de vaststelling van de jaarrekening van enig dienstjaar;
3. toestaan dat de toevoeging c.q. onttrekking aan de reserves gelijk is aan de mutaties van het investeringssaldo (saldo tussen inkomsten en uitgaven in enig jaar);
6. PBZ-BW Vaststellen bestemmingsplan De raad voorstellen het bestemmingsplan "Woningbouw Akkoord. "Woningbouw Elzenpad". Elzenpad" gewijzigd vast te stellen.

Judith Smits - 08-11-11 besluitenlijst opb.doc Pagina 2

OPENBARE Besluitenlijst B&W vergadering d.d. 11 november 2008 pagina 2
7. PBZ-BW Herbouw woning Nijnselseweg 30A. 1. de heer Van laarhoven mededelen dat hij de gesloopte Akkoord. aanbouw niet mag herbouwen, omdat de hoofddraagconstructie van het voormalige bouwwerk is verwijderd en er een nieuwe fundering is aangebracht; 2. de in dit advies genoemde beoordelingscriteria voortaan hanteren ter beantwoording van de vraag of er sprake is van "gedeeltelijk vernieuwen of veranderen" in de zin van het overgangsrecht.
8. PBZ-BW Vergunningenmanagement. Instemmen met het verlenen van de opdracht voor de Akkoord. aanzet voor vergunningenmanagement en de begeleiding van het taakveld Bouwen en Wonen aan VIA Adviseurs (3 maanden, fase 1).
9. SLZ Erfgoedverordening Sint-Oedenrode Instemmen met raadsvoorstel inhoudende: Akkoord. 2008. 1. het intrekken van de "gemeentelijke monumentenverordening Sint-Oedenrode 1989" vastgesteld op 25-5-1989; 2. instemmen met en vaststellen van de "Erfgoedverordening Sint-Oedenrode 2008" en bijbehorende toelichting; 3. de erfgoedverordening ter kennis brengen van de Minister van OC&W; 4. De "Erfgoedverordening Sint-Oedenrode 2008" van toepassing verklaring op het bij besluit van 25-5- 1989, nr. 73/1989, vastgestelde hoofdstuk 3 van de "subsidieverordening stads- en dorpsvernieuwing".
10. SLZ-EVO Evaluatie sportbeleid Sint-Oedenrode. Instemmen met de informatienota "Evaluatie sportbeleid Akkoord. Sint-Oedenrode 2008".
11. SLZ-IG Herinrichting Borchmolendijk, uitwerken 1. programma van eisen (tekening + bijlagen) uitwerken Akkoord. programma van eisen. tot een raadsvoorstel; 2. de uitvoering van het werk voorbereiden.
12. OSZ-JZ Beslissing op bezwaarschrift van mevr. Het bezwaarschrift niet-ontvankelijk verklaren. Akkoord. Den Blanken (beperking openingstijden bibliotheek).

13. OSZ-JZ Sloopvergunning Gouden Leeuw ­ Te besluiten: Akkoord. bezwaren de heren Van Vessen en 1. tot het in stand laten van de sloopvergunning; Sanders. 2. de tegen deze vergunning ingediende bezwaarschriften ongegrond verklaren.

Judith Smits - 08-11-11 besluitenlijst opb.doc Pagina 3

OPENBARE Besluitenlijst B&W vergadering d.d. 11 november 2008 pagina 3
14. PBZ-BW Bestemmingsplan Boskant. Raad voorstellen het bestemmingsplan Boskant gewijzigd Akkoord. vast te stellen.
15. PBZ-WIZ Subsidiëring mantelzorgondersteunende 1. in het kader van de voormalige CVTM-, DWZ- en ZVP Akkoord. activiteiten in 2009. regelingen in 2009 subsidie verlenen conform het voorstel; 2. de financiële consequentie à 23.771,-- tlv het WMO- budget brengen;
16. PBZ-WIZ Uitvoering amendement Tang/Spekman 1. instemmen met het verstrekken van een eenmalige Akkoord. Ç (eenmalige uitkering minima 2008). uitkering aan alle huishoudens in de gemeente Sint- oedenrode met een inkomen tot maximaal 120% van de voor hen van toepassing zijnde bijstandsnorm mits tevens wordt voldaan aan de vermogensgrens; 2. studenten uitsluiten vanhet recht op de eenmalige uitkering, waarmee wordt aangesloten bij het reguliere gemeentelijke minimabeleid; 3. als peildatum voor het recht op de uitkering in principe uitgaan van 1-11-2008 en voor de doelgroep overig minimabeleid uitgaan van de toekenning van een voorziening in 2008; 4. uitkeringsgerechtigden met een uitkering levensonderhoud ambtshalve de uitkering verlenen; 5. overige uitkeringsgerechtigden (minimabeleid 2008) een verklaring laten ondertekenen dat men voldoet aan de gestelde criteria, als voorwaarde voor verstrekking van de uitkering; 6. overige minima via publicatie in Midden Brabant in de gelegenheid stellen om tot 31-12-2008 een aanvraag in te dienen via een eenvoudig aanvraagformulier.