Persberichten district Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 19-11-2008

Geen sprake van ontvoering

VIANEN Na een melding van een mogelijke ontvoering, stelden vier eenheden van de politie een onderzoek in. De getuige had vanuit zijn woning aan de Vijfheerenlanden op dinsdag 18 november omstreeks 20.50 uur gezien dat een meisje in een kofferbak was gestopt en vermoedde dat sprake was van een ontvoering. Hij meldde dit voorval direct bij het alarmnummer 112. Na onderzoek werd de auto getraceerd in Everdingen. Het bleek dat het gezin net was thuisgekomen van familiebezoek in Vianen. Het meisje was, samen met andere kinderen, in en uit de kofferbak geklommen en dat had de getuige kennelijk aangezien voor een ontvoering. De politie heeft de melder teruggebeld om hem over de uitkomst van het onderzoek te informeren en te bedanken voor zijn alertheid en melding.

Man mishandeld

NIEUWEGEIN Een 69-jarige man uit Nieuwegein heeft door een mishandeling een verwonding aan zijn hand opgelopen.

De man liep dinsdag 18 november omstreeks 20.15 uur op het Thorbeckepark en werd van achteren benaderd door twee personen. Aan iedere kant haalde een persoon hem in en bij het passeren werd hij door één van hen met mogelijk een scherp voorwerp in zijn hand gestoken. De twee renden daarna hard weg. De twee zijn ongeveer 1.90 m. lang, hadden opgeschoren haar, waren in het zwart gekleed en spraken in een niet Nederlandse taal. De politie vraagt mogelijke getuige(n) zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Politie houdt derde verdachte aan voor gewapende overval

Zie persberichten Lekstroom d.d. 9-11-2008: Minderjarigen aangehouden voor gewapende overval)

NIEUWEGEIN In het onderzoek naar een gewapende overval op een woning aan de Graaf Willemlaan is een derde verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze overval.

Het gaat om een 18-jarige inwoner van Nieuwegein die maandag 17 november omstreeks 21.30 uur in een auto nabij Odijk kon worden aangehouden. Bij doorzoekingen van de auto en een woning zijn diverse goederen in beslag genomen.

In dit onderzoek waren al twee jongens van 14 en 15 jaar uit Utrecht aangehouden. Zij zijn na hun inverzekeringstelling voorgeleid bij de rechter-commissaris en zijn inmiddels in bewaring gesteld. De gewapende overval vond zaterdagavond 8 november rond 21.00 uur plaats. Drie gemaskerde jongens drongen toen de woning binnen en bedreigden de 16-jarige bewoner.

Het onderzoek en verhoor van de verdachten wordt verder afgerond en het dossier gecompleteerd, waarna het zal worden aangeboden aan het Openbaar Ministerie.