Al meer dan 350.000 bezoekers op Kieskompas Waterschapsverkiezingen

19/11/2008 11:32

Unie Van Waterschappen

De Waterschapsverkiezingen liggen flink op stoom. Veel mensen zijn zich aan het oriënteren op welke lijst en kandidaten ze moeten stemmen. De site www.waterschap.kieskompas.nl telt inmiddels meer dan 350.000 bezoekers en elk uur komen daar duizenden bezoekers bij. Tachtig procent van de bezoekers vult de vragenlijsten volledig in, dat is meer dan bij welke andere verkiezingen dan ook.

In de google top-10 van meest gevraagde zoektermen staat "waterschapsverkiezingen" op de tiende en "kieskompas" zelfs op de zevende plaats.

Meest gestelde vragen

Bij het nationale callcenter, 0900 0119, van de 26 waterschappen in Nederland valt de drukte mee. Tot nu toe zijn er ongeveer 3.000 telefoontjes binnengekomen. De vragen die het meest gesteld worden gaan over het invullen van de stembiljetten, hoe het stemgeheim is gewaarborgd en informatie over de lijsten en de kandidaten.

Aan de telefoon wordt ook vaak gevraagd op wie de mensen kunnen stemmen. Het callcenter verwijst de mensen dan door naar www.waterschap.kieskompas.nl waarmee bij 24 van de 26 waterschappen eigen standpunten met die van de waterschapslijsten kunnen worden vergeleken. Veel waterschappen publiceren ook op hun eigen website en in de huis-aan-huisbladen informatie over de kieslijsten. De waterschappen Delfland en Rijn en IJssel doen niet mee aan kieskompas. Zij geven informatie via de respectievelijke sites www.kiesvoorwater.nl en www.waterschapsverkiezingendelfland.nl .








Waterschap Dommel