Betere controle op vrachtkosten door de kredietcrisis

19/11/2008 11:37

ControlPay

Breda, 19 november 2008

De wereldwijde crisis zal leiden tot radicale veranderingen in de structuur van financiele controle in supply chain volgens een onderzoek onder multinationals door de marktleider op het gebied van vrachtfactuurcontrole ControlPay uit Breda.

ControlPay voerde een onderzoek uit onder 115 multinationals om een beter beeld te krijgen van de invloed van de huidige kredietcrisis op deze bedrijven en hun reactie daarop.

De respondenten geloven over het algemeen dat de crisis zal leiden tot een betere focus op de kostenstructuur binnen de supply chain organisatie. Als resultaat zal er een sterkere controle komen op transportkosten.

Ook heeft men het gevoel dat dit zal leiden tot verlaging van de totale vrachtkosten met 2 tot 8 procent omdat momenteel kostencontrole vaak niet of onvolledig wordt uitgevoerd.

Karel Kinds, CEO van ControlPay zegt daarover:

" De kredietcrisis heeft een nieuwe situatie gecreeerd voor multinationals in Europa op het gebied van vrachtfactuurcontrole. Wat begon als een mogelijkheid om de vrachtkosten beter te controleren is nu een kans geworden om met name op financieel gebied een permanent betere visibility and controle van de totale vrachtkosten te verkrijgen." We zien nu al dat er serieuze plannen worden ondernomen om vrachtfactuurcontrole in te richten, velen onderzoeken de kansen van hun business model en focussen op de eventuele outsourcing van vrachtfactuurcontrole aan professionals."





http://www.controlpay.com