Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Eerste 'Schone en Zuinige' koppeldag

19-11-2008

Onder het motto Stad in beweging, kwamen maandag 17 november in Den Haag bedrijven en gemeenten bijeen voor de eerste Matchmaking-dag. Deelnemers waren op zoek naar innovatieve oplossingen in stedelijke mobiliteit. VROM organiseerde de dag.

Minister Cramer was ook aanwezig en toonde zich verheugd met het initiatief: 'Ik zie partijen bij elkaar die wat wíllen en wat kúnnen. Zij zorgen er samen voor dat de techniek en de organisatie kunnen doorgroeien naar duurzame, marktrijpe producten en diensten. En dat is hard nodig. Daarom ben ik zo blij met dit soort initiatieven.'

De steden Haarlem, Groningen, Amsterdam, Leeuwarden, Venlo, Eindhoven en Houten waren maandag vertegenwoordigd in het Haagse World Forum. De meerderheid was op zoek naar oplossingen voor hun stedelijke mobiliteitsproblemen, maar sommigen gaven ook advies. Op het gebied van het voorkómen van gemeentelijke bureaucratie bijvoorbeeld of het aanvragen van subsidies.

Vertegenwoordigers van het kennisnetwerk KPVV, Verkeer en Waterstaat, SenterNovem en VROM zijn bij het themate am Schone & Zuinige mobiliteit' dat de matchmaking heeft georganiseerd, betrokken . Het themateam wordt voorgezeten door ambassadeur Erik van Merrienboer, wethouder van regionaal verkeer en vervoer, economische zaken en milieu van de gemeente Eindhoven en ambassadeur van het thema Schone & Zuinige Mobiliteit. Hij pleit ervoor aan te sluiten bij het organiserend vermogen van steden zelf in plaats van zaken dwingend op te leggen. Zijn ambassadeursrol gebruikt hij om contacten te leggen tussen bestuurders en bedrijfsleven.

Lees hier het verslag van de dag
alternatieve tekst
Minister Cramer luistert naar de uitleg over een innovatief product van één van de deelnemende bedrijven.
alternatieve tekst
Deelnemers van bedrijven en gemeenten in gesprek.