Gemeente Brunssum

Openbare bekendmakingen deze week (19 - 25 november 2008)

De wettelijk verplichte mededelingen die de gemeente elk week publiceert op de gemeentepagina's in Parelnieuws.

Wilt u oudere bekendmakingen raadplegen, ga dan naar het archief.
---

bouwvergunningen

Aanvraag vergunningen

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende aanvragen zijn ontvangen om:


- reguliere bouwvergunning voor het geheel plaatsen van 4 lichtmasten en 1 oefenmuur nabij de tennisvelden aan de Peerdendries (datum indiening: 06-11-2008);


- reguliere bouwvergunning voor het geheel plaatsen van een dubbelzijdige reclamezuil op het perceel Akerstraat Noord 43 (datum indiening: 07-11-2008);


- lichte bouwvergunning voor het plaatsen van een dakkapel op het perceel Reinstraat 7 (datum indiening: 11-11-2008);

U kunt de aanvragen wel al inzien, maar u kunt er op dit moment nog niet op reageren.

Voor het inzien dient u een afspraak te maken met de gemeente Brunssum, loket Vergunningen, tel: 045 527 86 60.

Brunssum, 19 november 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

milieubeheer

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken ingevolge het bepaalde in artikel 8.41 van de Wet milieubeheer bekend dat zij een melding hebben ontvangen zoals bedoeld in het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) van J.A.C.O.B. Haze, ten behoeve van een inrichting (Haze Beheer B.V.) gelegen aan de Boschstraat 16, alhier.

In het Activiteitenbesluit zijn per verschillende activiteit, algemene landelijk geldende regels gesteld. Tegen de publicatie van voornoemde melding staat geen bezwaar open.

Brunssum, 19 november 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum,

krachtens ondermandaat,

Clusterhoofd vergunningen,

ing. W.H.J. Delahaye

---

besluiten awb

Verlenen van vrijstelling

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat zij voornemens zijn reguliere bouwvergunning te verlenen voor het gedeeltelijk vergroten van de woning en het terras op het adres Julianastraat 17 als omschreven in de vergunningaanvraag.

Daar het bouwplan in strijd is met het desbetreffende vigerende bestemmingsplan kan zij slechts doorgang vinden nadat burgemeester en wethouders hier ingevolge artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening vrijstelling voor hebben verleend.

Het besluit tot instemming met het opstarten van de vrijstellingsprocedure zal met ingang van 20 november 2008 voor belanghebbenden ter inzage liggen gedurende tenminste zes weken in de gemeentewinkel, loket Vergunningen, Lindeplein 1.

Gedurende deze termijn kunnen eventuele zienswijzen tegen het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling bij burgemeester en wethouders naar voren worden gebracht.

Voor meer informatie neem contact op met loket Vergunningen, tel: 045 527 86 60.

Brunssum, 19 november 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum


---

besluiten awb

Subsidieverordening Welzijn, Sport en Cultuur

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat vanaf 19 november 2008 tot 9 december 2008 voor eenieder ter inzage ligt het voorstel aan de raad dezer gemeente om over te gaan tot vaststelling van de Subsidieverordening Welzijn, Cultuur en Sport Gemeente Brunssum 2009.

Eind 2006 is de Subsidieverordening Welzijn, Cultuur en Sport 2007 van de gemeente Brunssum vastgesteld. Bij dat vaststellingsbesluit is bepaald dat er in de loop van 2007 een herijking van de verordening zou plaatsvinden. De nu voorliggende verordening vormt het resultaat daarvan.

De doelstellingen voor de herijking waren vereenvoudiging van subsidieverstrekking voor gemeente en aanvragers, en verbetering van aansluiting van actuele beleidsdoelen op subsidievoorwaarden en
-grondslagen. In aansluiting op deze doelstellingen zijn de subsidievoorwaarden en -grondslagen zo veel mogelijk beperkt c.q. vereenvoudigd. Uitgangspunt van de nieuwe verordening is verder dat subsidie zo veel mogelijk ten goede komt aan inwoners van Brunssum, dat subsidie voor vergelijkbare activiteiten op een vergelijkbaar niveau plaatsvindt als in andere gemeenten, en dat instellingen en verenigingen er níet op achteruit gaan, maar zo mogelijk op vóóruit gaan.

Onderhavig voorstel en relevante stukken liggen ter inzage aan de centrale balie in de gemeentewinkel aan het Lindeplein. Gedurende de inzagetermijn (19 november - 9 december 2008) kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijze in deze naar voren brengen.

Brunssum, 19 november 2008.

Burgemeester en Wethouders van Brunssum

---

besluiten awb

Nota Cultuurbeleid

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Brunssum heeft in zijn vergadering van 13 november 2008 besloten akkoord te gaan met de inhoud van de nota Cultuurbeleid. Deze nota zal ter vaststelling worden voorgelegd aan de gemeenteraad van Brunssum, op 9 december 2008.

De nota ligt vanaf 18 november 2008 tot en met 8 december 2008 ter inzage bij de receptie van de gemeentewinkel van het Bestuurscentrum, Lindeplein 1. Zij die dit wensen kunnen tegen betaling van de legeskosten afschriften van de nota verkrijgen. De pdf_icon nota is vanaf deze datum ook te raadplegen via internet. Eenieder kan in deze periode zijn of haar zienswijzen kenbaar maken bij het college van Burgemeester en Wethouders.

Brunssum, 19 november 2008.

---

ruimtelijke ordening

Nota Openbare speelvoorzieningen

Het college van Burgemeester en Wethouders is voornemens de nota Openbare Speelvoorzieningen aan de gemeenteraad ter goedkeuring aan te bieden. Deze nota beschrijft het beleid ten aanzien van de ruimtelijke spreiding van speelruimte in de gemeente, de processen en rolverdeling bij de aanleg van nieuwe speelplekken alsmede het beheer van bestaande speelruimte.

De nota ligt van 18 november t/m 8 december 2008 voor eenieder ter inzage in de gemeentewinkel, Lindeplein 1. De pdf_icon nota is vanaf deze datum ook te raadplegen via internet. Eenieder kan in deze periode zijn of haar zienswijzen kenbaar maken bij het college van Burgemeester en Wethouders.

Brunssum, 19 november 2008.

---

De bovenstaande bekendmakingen zijn oorspronkelijk gepubliceerd in weekblad Parelnieuws.

Parelnieuws wordt huis-aan-huis bezorgd in heel Brunssum. Heeft u Parelnieuws niet ontvangen? Bezorgklachten kunt u melden bij Driessen Verspreidingen, telefoon (045) 525 79 74.

---

DigiD
Mijn Gemeente

---