Gemeente Buren


Herinrichting straten Lienden gereed
Dr. Van Noorstraat Lienden uitzicht vijver

Burgemeester Tammes en wethouder Hompe planten 24 november om 16.00 uur een eikenboom ter afsluiting van het project Herinrichting Oudsmidsestraat / Dr. Van Noorstraat in Lienden. Dit project startte in het voorjaar van 2008. De gemeente bepaalde in samenspraak met de omwonenden welke werkzaamheden verricht moesten worden.

Er zijn twee informatieavonden gehouden om de wensen en behoeften van omwonenden te inventariseren. De straten, de vijver en het openbaar groen bleken aan een opknapbeurt toe te zijn. Begin juni zijn de werkzaamheden gestart. Veel van de bestaande beplanting is vervangen. Ook is de fundering voor het wegdek vernieuwd, waarbij de oude klinkers zijn hergebruikt om het karakter van de straten te behouden. Door de herinrichting is de verkeersveiligheid en de begaanbaarheid van beide straten aanzienlijk verbeterd.

De werkzaamheden zijn in etappes uitgevoerd om de overlast voor inwoners zoveel mogelijk te beperken. Met de aanplant van de laatste zeven bomen wordt het zes maanden durende project afgesloten.