Gemeente Oirschot

Permanente bewoning van recreatieverblijven

We zijn gestart met het afhandelen van aanvragen voor vrijstellingen en gedoogbeschikkingen. Hieronder gaan we in op een paar specifieke aandachtspunten.

Leges

De meeste bewoners die een aanvraag voor een vrijstelling of voor een gedoogbeschikking hebben ingediend, hebben inmiddels een acceptgiro ontvangen voor het betalen van leges. Degenen die nog geen acceptgiro hebben ontvangen, ontvangen deze op korte termijn. Wij adviseren bewoners om ervoor te zorgen om de leges op tijd te betalen. Wij gaan de aanvragen van mensen die betaald hebben met voorrang afhandelen.

Privaatrecht tegenover bestuursrecht

Wij krijgen van verschillende bewoners op De Stille Wille vragen over de acties die De Jong Beleggingen B.V. en De Stille Wille Brabant B.V. tegen hen ondernemen. Bewoners hebben een privaatrechtelijke overeenkomst met De Jong Beleggingen B.V. en/ of De Stille Wille Brabant B.V. . Zij mogen in privaatrechtelijke overeenkomsten strengere regels vastleggen dan de gemeente hanteert. Omdat de gemeente geen partij is bij deze overeenkomsten hebben wij hier geen zeggenschap over.

Voorbeeld: van de gemeente mogen mensen iedere dag van het jaar recreëren op recreatieparken. Let op, als iemand langer dan een half jaar al dan niet aaneengesloten aanwezig is in zijn recreatieverblijf zien wij dit niet meer als recreëren. Het kan zo zijn dat het recreatiepark waar uw recreatieverblijf staat wel periodes vaststelt waarin u niet mag recreëren. Recreatieparken mogen deze strengere regels vastleggen in de privaatrechtelijke overeenkomsten die zij sluiten met de eigenaren, gebruikers van recreatieverblijven.

Website

De website van de gemeente Oirschot is vernieuwd. Informatie die betrekking heeft op het onderwerp `permanente bewoning van recreatieverblijven' kunt u voortaan vinden op onze website www.oirschot.nl, onder `inwoners', kopje `wonen & ruimte', onderdeel `bewoning van recreatieverblijven'.