Gemeente Oirschot

Tentoonstelling zwerfafval in Oirschot

De vijf Kempengemeenten (Bladel, Eersel, Bergeijk, Oirschot en Reusel-De Mierden) trekken samen op in de strijd tegen zwerfafval. Ze doen dit in de vorm van een project wat in 2007 is gestart en bijna is afgerond.

Zo hebben honderden mensen in onze gemeente zwerfafval opgeruimd tijdens de week van Nederland schoon en heeft de gemeente gratis lespakketten beschikbaar gesteld aan alle scholen. Ook zijn de hotspots (plekken waar het meeste zwerfvuil ligt) in kaart gebracht en zijn ondernemers aangesproken op hun verantwoordelijkheid voor het opruimen van zwerfafval.

Zwerfafvalproblematiek

Het probleem van zwerfafval langs de Nederlandse wegen en op straat blijft groot en blijft voor veel overlast zorgen. Het opruimen is duur en natuurlijk zijn er niet te vergeten de gevolgen voor het milieu. Kijk maar eens hoeveel vuil er naast sommige wegen en fietspaden te vinden is.

Zwerfafvaltentoonstelling

Tot en met december 2008 gaan de gemeenten hard aan het werk om de laatste puntjes op de `i' te zetten. Ze willen daarom in het gemeentehuis aandacht besteden aan het zwerfafvalprobleem door het organiseren van een tentoonstelling. Deze tentoonstelling zal iedere twee weken van plek wisselen.

De tentoonstelling laat alle ins & outs van zwerfafval zien. Hoelang duurt het voordat een bananenschil is vergaan? Hoelang blijft kauwgom op de stoep geplakt zitten? En hoelang blijven lege blikjes in de berm liggen totdat ze vergaan zijn? Kortom, een leerzame tentoonstelling!

Wanneer?

In de gemeente Oirschot kunt u de tentoonstelling bezoeken van 21 november tot 5 december 2008. Wij nodigen vooral alle kinderen uit om de tentoonstelling op het gemeentehuis te komen bezoeken.