Nieuw-Vlaamse Alliantie


Beter dan De Croo: Argumenten Pro Belgica (19/11/08)

Het vlugschrift van Herman De Croo over het behoud van België is maar zwakjes vergeleken met een reeds bestaand boek Argumenten Pro Belgica, zo vindt Jong N-VA. Op hun congres van aanstaande zaterdag zullen de N-VA-jongeren daarom tien exemplaren van dat Belgische meesterwerk verloten.

Niet zonder trots zo kennen we de burgervader van Brakel natuurlijk stelde Herman De Croo zijn pamfletje België barst? Vragen aan de separatisten voor. Het kleinood is uitgegeven bij Lannoo, telt amper 40 bladzijden en kost 7,50 euro. De Croo wil daarmee naar eigen zeggen de populistische en pamflettaire stijl van de separatisten aanklagen.

Jong N-VA bewondert de belgicistische gedrevenheid van de oude krokodil De Croo, maar vindt de démarche een beetje overbodig. Reeds eerder publiceerden Constant Heigenbelang, prof. dr. em. A. Houttebeen, baron B.E.L.G. Sirene de la Panne à Virton en mr. J.L. Tricolore met Argumenten Pro Belgica een soortgelijk werk, uitgegeven door de VVB. Het kost bovendien slechts 3 euro.

Jong N-VA wil graag zijn bijdrage leveren aan het debat over de staatsstructuren. Op het eerste nationaal ledencongres (zaterdag 22 november in de Schelp van het Vlaams Parlement) zullen daarom, behalve een gratis deelname aan onze buitenlandse reis, onder de aanwezigen tien exemplaren worden verloot van de doorwrochte studie Argumenten Pro Belgica.

Auteur:
Bas Luyten
Algemeen voorzitter Jong N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Bas Luyten
Telefoon: 0479/32 69 29
Fax: 02/217 35 10
E-post: sebastian.luyten@n-va.be
Url: www.jongnva.be