Gemeente De Ronde Venen


Aanpassing tarieven begraven urn

Het college van gemeente De Ronde Venen is voornemens het tarief voor het begraven van een urn te verlagen. In de B & W vergadering van dinsdag 18 november stemde het college in met het voorstel om de verlaging van het tarief, van EUR 733,- naar EUR 374,-, voor het begraven van urn voor te leggen aan de gemeenteraad. Als de gemeenteraad hiermee instemt, verandert dit jaar nog het tarief voor het begraven van een urn in EUR 374,-.

Momenteel zijn de tarieven voor het begraven van een urn gelijk aan het begraven van een kist, te weten EUR 733,-. Aangezien voor het graven van een urn minder werk verricht hoeft te worden dan voor het graven van een kist, heeft het college het voornemen deze tarieven aan te passen. Als de gemeenteraad instemt, verandert dit jaar het tarief nog. In het kader van rechtsgelijkheid zal dan met terugwerkende kracht tot 1 januari 2005 het lagere tarief worden toegepast. De inwoners die het hogere tarief betaald hebben, krijgen het verschil terug. Dat zou neerkomen op een totaalbedrag van EUR 3572,-.Naast de rekening voor het graven, ontvangen inwoners ook een rekening voor de huur van een plek in de urnenzuil of de huur van de grond. Deze tarieven blijven ongewijzigd.

Aanleiding voor de aanpassing van de tarieven, vormt de klacht van een inwoner die het niet eens was met de tarieven voor het begraven van een urn. De gemeente is in gesprek geweest met deze inwoner. De inwoners die een bedrag terugkrijgen, zullen hierover schriftelijk geïnformeerd worden.