Gemeente Assen


Parkeren met vergunning in Oud Zuid

Assen, 19 november 2008

Het college van B&W heeft Oud-Zuid aangewezen als een zone voor 'Parkeren voor vergunninghouders'. Door toenemend verkeer en toename van het autobezit is de parkeerdruk rond het centrum toegenomen. Hierdoor kunnen bewoners niet meer in de eigen straat parkeren. Daarom hebben zij de gemeente gevraagd maatregelen te nemen. Door het vergunningparkeren verdwijnen 'wijkvreemde' parkeerders zodat er voldoende parkeergelegenheid is voor bewoners en bedrijven.

Het invoeren van vergunningparkeren rond het centrum past in het streven van de gemeente om wijkvreemde parkeerders uit woongebieden rond het centrum te weren. Uit de omgeving van het station komen bijvoorbeeld veel klachten over treinreizigers die hun auto voor langere tijd in Oud Zuid parkeren. Na de introductie van het vergunningparkeren in Oud-Zuid wil de gemeente ook aan de noordkant van centrum het gebied voor betaald parkeren uitbreiden en parkeervergunningen invoeren.

De bewoners bepalen uiteindelijk in welke straten het vergunningparkeren wordt ingevoerd. Het nieuwe systeem wordt ingevoerd na publicatie in Berichten van de Brink. De gemeenteraad moet het tarief voor de vergunning nog vaststellen.

In Oud Zuid gaat het om de volgende straten: Zuidhaege, Oosterhoutstraat, Wilheminastraat, Prinses Beatrixstraat, Prinses Beatrixhof, Prins Clausplantsoen, Esstraat, Parkstraat, Parkplein, Burgemeester Gratemastraat, Bosstraat, Burgemeester Jollestraat, Beilerstraat, Plataanweg, Kastanjelaan, Vogelkerslaan, Meidoornlaan, Iepenlaan, Gouverneur Hofstedelaan en Port Natalweg.