PvdA Rotterdam


Park en Ride Blijdorp lukt niet, maar fractie blijft niet stil zitten.

Wo 19 Nov 2008 - Kees van Dongen
Park en Ride Blijdorp lukt niet, maar fractie blijft niet stil zitten.

Jaren geleden, bij het aanleggen van het nieuwe parkeerterrein van de diergaarde Blijdorp, heb ik gepleit voor een fundering, zodanig dat later een parkeerdek gebouwd kon worden voor een Park en Ride.

Jammer, maar dat lukte niet. Kosten waren 3 miljoen gulden. Coolsingel had het geld niet. Ook de openbaar vervoer verbinding van de diergaarde naar de stad is in de latere jaren nooit gelukt.

Nu wil de stadregio een Park en Ride maken bij Schiedam. Dat is ver weg. Degene uit de richting van Den Haag ( A13 ) hebben daar niet veel aan.

De meeste dagen is er veel ruimte op het parkeerterrein Diergaarde. Tevens zijn er nog openbare plaatsen. Maar geen openbaar vervoer. Dus de gemeente wil niets.

Tijdens de behandeling in de Deelraad van de nota luchtkwaliteit heeft de PvdA met andere fracties gevraagd om een quickscan te maken, of de Park en Ride toch mogelijk is. Nee zegt het bestuur.

Nee is voor mij wel erg nee. Waarom geen alternatief. Met niks zal er weinig veranderen. Waarom niet op droge dagen met de fiets naar de stad.

Dus een motie voor tijdens de begroting. Geen Park en Ride, maar een Park en Bike. De Deelgemeente moet een goede ondernemer zoeken, die voldoet aan gestelde eisen, en die een fiets uitleen begint.

Ik zie het voor me. Heerlijk fietsen naar de stad, of de dichtstbijzijnde randstadrail halte bij de Stadhoudersweg.

O. ja. Voor de luchtkwaliteit blijven wij nog vragen om de ondertunneling van Statenweg en Schieweg. Voorlopig niet zegt de Coolsingel, maar de fractie blijft het wel vragen.

Kees van Dongen

Raadslid.