PvdA Rotterdam


De vergeten verwaarloosde kleine plekken in de zijstraten.

Wo 19 Nov 2008 - Kees van Dongen
De vergeten verwaarloosde kleine plekken in de zijstraten.

Geef aan de fractie door:

Tijdens Raadsvergadering over de begroting 2009 zijn in de raad PvdA moties ( voorstellen ) aangenomen, Eén voorstel ging over vergeten kleine plekken.

De Deelgemeente heeft diverse pleinen mooi opgeknapt. Via subsidies heeft de Deelgemeente veel kunnen doen. Zodoende is op zichtbare plekken de pleinen opgeknapt of singels geheel mooier gemaakt. Dat is prima. Blij dat wij als fractie daaraan mee hebben gewerkt, maar juist in de achteraf straten gebeurde er weinig.

Iedereen weet wel een dergelijk plekje in een zijstraat. Een dergelijk plekje van 10 meter bij 10 meter of iets groter. Verwaarloost en mistroostig. PvdA Noord gaat daar iets aan doen. Daar heeft de fractie U bij nodig.

Meldt een dergelijk vergeten plekje aan.

Zo kan meer evenwicht hersteld worden tussen de uitgave van de lanen en singels aan de ene kant en aan de andere kant de zijstraten. Politiek is eerlijk kiezen. De zijstraten moeten niet achterblijven.

Het gaat niet om de tegels van de straat weer recht te leggen. Dat is het gewone om de zoveel jaar onderhoud. Het gaat om plekjes in de zijstraten, die met niet al te veel geld ( in samenspraak met de bewoners ) leuker te maken zijn. Geef dus een dergelijk plekje op.

De fractie gaat na het aanmelden van U ( en natuurlijk zelf op de fiets kijken ) de vergeten plekjes lijst aanbieden aan het bestuur. Het is een initiatief van onze fractie Noord. De PvdA onderafdeling gaat de Deelgemeente mooier maken. Help mee.

Kees van Dongen

Indiener motie

Deelgemeente Noord

Eudokiaplein 35

3037 BT Rotterdam

Pvdafractie@noord.rotterdam.nl