Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 11 november 2008

Openbaarheid wegen/fietspaden
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen om in het kader van de voorbereiding van een nieuwe wegenlegger een aantal weggedeelten te bestemmen als openbaar en een aantal weggedeelten te onttrekken aan de openbaarheid. Ten aanzien van het onttrekkingsbesluit wordt de procedure gevolgd als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (uniforme voorbereidingsprocedure).

Eindejaarsuitkering aan minima 2008
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten kennis te nemen van het besluit van Intergemeentelijke Sociale Dienst Optimisd om alle minima met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm een eindejaarsuitkering van EUR 50,- te verstrekken.

`De Sportieve School' 2007-2008
Sinds 1998 wordt in Bernheze het project `De Sportieve School' aan alle basisscholen aangeboden. Het project houdt in dat de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 tijdens de gymlessen kennismaken met verschillende sporten. Daarnaast kunnen zij gratis kennismaken met verschillende sportverenigingen in Bernheze. In het schooljaar 2007-2008 zijn met het project 1.590 kinderen bereikt, bijna 200 meer dan vorig jaar. Daarnaast hebben zich bij 21 sportverenigingen 221 leerlingen ingeschreven voor introductielessen/-trainingen. Vorig jaar waren dat 194 leerlingen bij 16 verenigingen. Gezien de positieve resultaten heeft het college van burgemeester en wethouders besloten het project ook in het schooljaar 2008-2009 aan te bieden.

Brandbeveiligingsverordening
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen een nieuwe brandbeveiligingsverordening vast te stellen, in verband met de inwerkingtreding van het Gebruiksbesluit per 1 november 2008. De brandbeveiligingsverordening regelt het brandveilig gebruik van inrichtingen die geen bouwwerk zijn. Hieronder vallen bijvoorbeeld (feest)tenten, terreinen, markten, kermissen, braderieën. De gemeenteraad bespreekt het onderwerp in zijn vergadering van 18 december 2008.

Verhuren volgens Leegstandswet
Het college van burgemeester en wethouders heeft Mooiland Maasland toestemming gegeven om in het kader van de Leegstandswet een vergunning aan te vragen voor tijdelijke huurovereenkomsten. Het betreft de volgende adressen in Heesch: J.F. Kennedybaan 1 t/m 39 (oneven), Hildebrandstraat 1 t/m 25, A. Poiterstraat 1 t/m 21 en Hadewychstraat 1 t/m 27.

Voormalige militaire complexen
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten in te stemmen met de voorstellen van de Dienst Landelijk Gebied om de voormalige militaire MOB-complexen in Heesch en Nistelrode te bestemmen en in te richten als natuur-/bosgebied. Tevens stemt het college in met een gebruik van de centrale bebouwing op het complex Heesch door Staatsbosbeheer in het kader van het beheer van het Maashorstgebied. De beide bedrijfswoningen ter plaatse dienen geen burgerwoonbestemming te krijgen, maar een bestemming in samenhang met het beheer van het aangrenzende natuurgebied is denkbaar. Het college van burgemeester en wethouders is geïnteresseerd in aankoop van het complex in Nistelrode.

Leader Streekimpuls Maas en Meierij
Leader is onderdeel van het Europese Plattelandsontwikkelingsprogramma 2008-2013. Dit subsidieprogramma is bedoeld voor kleinschalige en vernieuwende projecten die niet direct door de overheid worden ontwikkeld, maar uit de samenleving zelf komen. Het reconstructiegebied Maas & Meierij aangevuld met de gemeenten Landerd en Uden is aangewezen als een van de drie Leadergebieden in Noord-Brabant. De gemeente Bernheze valt hier ook onder. De uitvoering van het Leaderprogramma voor deze streek is in handen van de zogenaamde Plaatselijke Groep Maas(horst) & Meierij die naar buiten treedt onder de naam Streekimpuls. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om in de periode 2008-2013 een bijdrage van EUR 2.519,- per jaar beschikbaar te stellen voor de functioneringskosten van Streekimpuls.

Belastingtarieven 2009
In september 2008 behandelde het college van burgemeester en wethouders de begroting 2009. Op 6 november 2008 heeft de gemeenteraad de begroting vastgesteld. De diverse belastingen, rechten en tarieven die de gemeente heft, vormen hiervan een onderdeel. De tarieven worden afzonderlijk in de gemeenteraadsvergadering van 18 december 2008 vastgesteld, waarna ze worden gepubliceerd.

Meerjarencontract regio-VVV 2009-2012
Het college van burgemeester en wethouders heeft een nieuwe meerjarenovereenkomst gesloten met de regio-VVV voor de periode 2009-2012. Daarbij is op basis van de ervaringscijfers en ontwikkelingen van de afgelopen jaren besloten het aanbod van de twee VVV-vestigingen te veranderen. Om beter in te kunnen spelen op de vragen en wensen van de klanten wordt de VVV-winkel in Heesch (in Cultureel Centrum de Pas) omgezet in een agentschap. Uitgangspunt daarbij is dat het agentschap op een goed zichtbare en centrale locatie in Heesch komt, met ruime openingstijden. De VVV-winkel in Heeswijk-Dinther (nu bij Adbij Berne) verhuist naar de meer centraal in het dorp gelegen ruimte van het voormalige politieloket in Raadhuisplaza (naast de bibliotheek). Planning is dat beide wijzigingen in de eerste helft van 2009 worden gerealiseerd.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35
kijk eens bij:
WOZ-loket