&Samhoud uitblinker in de &Loflist Beste Bedrijven 2008

19/11/2008 13:42

&Samhoud Nederland B.V.

Op 17 november behaalde adviesbureau ? een top 8 notering in de ? Beste Bedrijven 2008. Met name in de categorie work/life balance en cultuur behaalde ? een zeer onderscheidende score. Maar ook in de categorieën beleid, flexibiliteit en verlof rond geboorte onderscheidde het Utrechtse adviesbureau zich van de meeste andere werkgevers uit de ?.

De hoge score van ? is onder andere te danken aan de twee maanden betaald vaderschapsverlof die alle jonge vaders bij het adviesbureau kunnen opnemen. Het adviesbureau onderscheidt zich daarnaast van veel andere werkgevers doordat het veel aandacht besteedt aan persoonlijke groei en daarbij de nadruk legt op ieders eigen verantwoordelijkheid daarin. Medewerkers weten zelf het beste waar, wanneer en hoe zij het beste resultaat kunnen halen in hun werk, in combinatie met gezin of andere privé bezigheden.

Nieuw initiatief ?

Vanuit ? is wel een ontwikkelplatform voor hoogopgeleide ambitieuze vrouwen gestart, ? People. Doel is om een definitieve doorbraak van het nieuwe werken te realiseren, door vrouwen te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling en door hen deel te laten nemen in een hoogwaardig netwerk van gelijkgezinde vrouwen en werkgevers.

? People is tevens partner van de ?.

De Loflist

In de ? zijn 70 werkgevers opgenomen die zich actief inzetten om aan de wensen van werkende ouders tegemoet te komen. De ? is een initiatief van Lof, het blad voor vrouwen die werk en gezin combineren. Lof heeft in samenwerking met onderzoeksbureau Synovate een uitgebreid onderzoek ontwikkeld om de wensen van werkende ouders in kaart te brengen. Deze wensen zijn gekoppeld aan de realiteit binnen organisaties. Het onderzoek heeft geleid tot de ? Beste Bedrijven 2008. Een 70-tal organisaties waaronder Achmea, Shell, KPN en PWC hebben zich laten beoordelen op criteria als HR beleid, loopbaanbeleid, secundaire arbeidsvoorwaarden en cultuur. Lof publiceert geen ranking maar een alfabetische lijst, want alle deelnemende bedrijven onderscheiden zich op één of meerdere van de onderzochte criteria. Wel worden er 8 uitblinkers - ook alfabetisch - gepubliceerd waarvan ? er een is.





http://www.samhoud.nl