Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Een stem mag een kiezer niet worden onthouden

PERSBERICHT

Op dit moment is er veel commotie rond de verkiezing van het waterschapsbestuur. Commotie die aan de ene kant ontstaat doordat verkeerde berichten door partijen en media de wereld in worden geholpen. Ook wordt de commotie extra aangewakkerd omdat de berichtgeving niet volledig is, o.a. in het geval van ongeldigheid van het stembiljet als hij na het verwijderen uit de enveloppe met een ander stembiljet wordt verwisseld. Dat is jammer want het zou de kiezer kunnen weerhouden om aan de verkiezingen deel te nemen omdat het te ingewikkeld zou zijn. Een democratisch proces wordt hiermee gesmoord, terwijl de juridische houdbaarheid van de wettelijk bepaalde verkiezingen ook nadien nog op alle niveaus volop kan en zal worden bediscussieerd.

Graag informeren wij u als volgt.

1. Er mogen meerdere stembiljetten in één retourenveloppe worden geretourneerd. De post bezorgd de enveloppe op het adres, daar wordt de enveloppe opengemaakt en worden alle stembiljetten uit de enveloppe in het beoordelingsproces opgenomen;
2. Als de retourenveloppe in het ongerede is geraakt of kwijt is, kan altijd een eigen enveloppe worden gebruikt. Noteer het adres van de retourenveloppe met het antwoordnummer op deze enveloppe en post hem dan zonder postzegel of porto (antwoordnummer). Het adres kunt u ook opvragen bij het hoogheemraadschap (010 45 37 356).
3. Als de stembiljetten worden verwisseld en de kiezer niet meer zeker weet welk biljet van haar of hem is, kan altijd een vervangend stempakket worden aangevraagd. Bel daarvoor naar het hoogheemraadschap (010 45 37 356) en houdt een legitimatiebewijs bij de hand. De vervangende stempakketten kunnen ook bij het hoogheemraadschap worden opgehaald. Zorg wel dat u een legitimatiebewijs meeneemt.

4. Bij het aanvinken van de kandidaat moet nu eenmaal goed worden opgelet op welke plaats van de lijst hij of zij staat. Als u niet direct een voorkeur voor een kandidaat heeft dan volstaat het aanvinken of invullen van het vakje voor de partij.

Mochten er nog vragen zijn dan zijn wij te bereiken via telefoonnummer: 010 45 37 356. Wij hopen dat u alsnog besluit uw stem uit te brengen voor het waterschap.