Provincie Limburg

Persberichten

MultiFunctioneel Centrum Melderslo met carnaval open Provinciale subsidie van 200.000,-

Gedeputeerde Staten hebben aan de Stichting Melderslo onder de Pannen een subsidie verleend van 200.000,- voor de afbouw en inrichting van het nieuwe multifunctionele centrum in Melderslo (gemeente Horst aan de Maas). Deze bijdrage in de kosten vindt plaats binnen het programma Investeren in steden en dorpen. Hiermee stimuleert de Provincie de totstandkoming van brede maatschappelijke voorzieningen.

De nieuwe gemeenschapsaccommodatie in Melderslo is een initiatief van de dorpsgemeenschap zelf en een voorbeeld van een goed georganiseerd burgerinitiatief.
Onder één gemeenschappelijk dak bevinden zich een cultuurzaal, een sportzaal, een gemeenschapsruimte, een peuterspeelzaal, de buitenschoolse opvang en dagopvang voor ouderen. Opvallend is dat ook alle jongerenverenigingen van Melderslo hun nieuwe home gaan vestigen in dit multifunctionele centrum.
Door samenwerking binnen een gemeenschapscentrum ontstaan veel voordelen, zoals gezamenlijk gebruik van ruimten en attributen, schaalvoordelen bij inkoop, gedeeld beheer, etc. Bovendien versterkt deze samenwerking de sociale cohesie van het dorp Melderslo.

Momenteel wordt nog, met hulp van vele vrijwilligers, volop gebouwd aan dit nieuwe dorpshart. De planning is dat hier in 2009 Carnaval gevierd kan worden.

19-11-2008 13:06