Assurantieadviseur en internet belangrijke informatiebron ondernemers

19/11/2008 14:04

Delta Lloyd Verzekeringen

Assurantieadviseur en internet zijn belangrijke informatiebronnen voor ondernemers.

Ondernemers zoeken informatie over verzekeringen vooral bij hun assurantieadviseur en via hun privénetwerk (familie en vrienden). Startende mkb'ers en gevestigde zzp'ers halen deze informatie óók uit hun zakelijke netwerk (ex-collega's en ondernemers in de branche). In tegenstelling tot startende mkb'ers zoeken zzp'ers eerder zelf naar informatie over verzekeringen, vooral via vergelijkingssites en sites van verzekeraars.

Dit blijkt uit onderzoek van Intomart/Gfk in opdracht van verzekeraar Delta Lloyd.

Startende mkb'ers laten zich eerder adviseren

Startende mkb'ers leunen zwaarder op extern advies als het gaat om informatie over verzekeringen. Zowel de accountant (34%) als assurantieadviseur (58%) vormt voor startende mkb'ers een belangrijkere informatiebron dan voor zzp'ers. Adviseurs van banken of verzekeraars worden minder vaak als informatiebron gezien voor verzekeringen dan de assurantieadviseur. Dit geldt zowel voor startende mkb'ers als zzp'ers. Toch hebben ondernemers wel vaak de verzekeringen via de 'huisbank' afgesloten, zo blijkt uit de kwalitatieve interviews.

Zelfstandige vindt assurantieadviseur via privénetwerk

Van de ondernemers met een assurantieadviseur heeft het grootste deel deze persoon gevonden in het privénetwerk (68% mkb, 64% startende zzp'er en 46% gevestigde zzp'er). In duidelijk geringere mate is de assurantieadviseur gevonden via het zakelijke netwerk. Ruim een derde van de ondernemers verwacht dat zij in de toekomst meer verzekeringen via het internet gaan afsluiten; onder mannen, jongeren en hoger opgeleiden leven deze verwachtingen het sterkst.

Gemak van verzekeringen

Het gemak waarmee verzekeringen afgesloten kunnen worden, is belangrijk (82% mkb, 77% startende zzp'er en 72% gevestigde zzp'er). Ondernemers geven hierbij de voorkeur aan het met één telefoontje afsluiten van de verzekering, boven het online afsluiten; de behoefte aan persoonlijk contact lijkt hiermee dus groot. Tot slot blijkt uit de kwalitatieve studie dat het van belang is dat verzekeringen duidelijk zijn toegespitst op het beroep (78% mkb, 76% startende

zzp'er en 81% gevestigde zzp'er).

Passende oplossing voor ondernemers

In mei introduceerde Delta Lloyd als kennisverzekeraar het Eigen Baas Pakket voor

zzp'ers. Delta Lloyd is de eerste verzekeraar die naast zakelijke schadeverzekeringen ook (bancaire) lijfrente, Instap-AOV en een overlijdensrisicoverzekering aanbiedt in een pakket voor deze doelgroep.

Voor ondernemers biedt Delta Lloyd diverse varianten van het Ondernemerspakket, met speciale dekkingen voor specifieke branches, zoals horeca, groothandel, zakelijke dienstverlening, starters en VVE's. Delta Lloyd biedt maatwerk voor de sectoren Aannemerij, Garage, Metaal, Logistiek & Wegvervoer en Zorg- & Verzorginstellingen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.deltalloyd.nl/mkb