Internet-gebaseerd Pop Festival Integreert Europa

19/11/2008 14:07

PR Newswire

MAASTRICHT, Países Bajos, November 19 /PRNewswire/ -- De organisatie van het European Cybermusic Festival (ECF) nodigt professionele en amateur-muzikanten in Europa uit om deel te nemen aan dit festival. ECF is een nieuw Europees festival met een unieke en uitdagende formule: muzikanten uit verschillende landen en met verschillende nationaliteiten spelen samen in een pop groep en produceren muziek via Internet!

ECF is bedoeld voor professionele en amateur muzikanten in Europa (17 jaar en ouder), die kunnen zingen, gitaar, bas, keyboard, drums of een ander instrument kunnen spelen. Op de website van ECF
(http://www.cybermusic-festival.eu) kunnen deelnemers met andere muzikanten een nieuwe band formeren. Als zo'n pop band wil deelnemen aan ECF, moeten de leden van die band uit verschillende landen komen en verschillende nationaliteiten hebben.

Computer technologie maakt het tegenwoordig mogelijk om muziekbestanden uit te wisselen via e-mail of Internet. Deelnemers hoeven daarom niet te reizen om met hun band opnamen te maken in een muziekstudio. Ze kunnen thuis gebruik maken van hun eigen opnamemogelijkheden. Deelnemers die niet over zulke mogelijkheden thuis beschikken, kunnen wellicht gebruik maken van de diensten van een lokale geluidsstudio.

In de eerste ronde van het festival dienen deelnemende pop bands een eigen song in (MP3). De beste 50 bands (songs) worden gevraagd om voor de tweede ronde twee nieuwe, eigen songs in te dienen (MP3). De beste 20 pop bands strijden uiteindelijk op oudejaarsavond 2009 in een finale in Maastricht voor de ECF Award. Zij voeren daar (live) één van de drie ingediende songs uit. De ECF organisatie rekent er op dat die finale in geheel Europa op TV zal worden uitgezonden, zoals bij het Eurovisie Songfestival.

Op dit moment staat de ECF Award alleen voor eer en roem. Op die manier probeert de organisatie, zonder prijzengeld of platencontract, zich te richten op geïnteresseerde muzikanten in Europa. Het systeem van voorinschrijving is bedoeld om deelnemers een gelijke kans te geven om begin 2009, als de competitie begint, een pop band samen te stellen.

ECF wordt georganiseerd door MediaMaas.nl, een innovatief media bedrijf in Maastricht. ECF draagt bij aan de ambitie van de stad Maastricht om in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa te worden.

Aanvullende informatie: http://www.cybermusic-festival.eu Maurice Oude Wansink, Email: press@mediamaas.nl






-