Ingezonden persbericht


Datum: 19 november 2008

NU.nl lanceert tv-kanaal

NU.nl komt met een eigen tv-kanaal: NU.tv. KPN krijgt hierbij de primeur. In eerste instantie zal NU.tv alleen beschikbaar zijn op mobieltjes die geschikt zijn voor MobielTV van KPN.

Op NU.tv worden de door het ANP geproduceerde nieuwsbulletins afgewisseld met langere items, zoals autotests, beursberichten, muziekinterviews of het Doelpunt van de Week. Lezersfoto's van NUfoto.nl krijgen op NU.tv veel aandacht. Vier keer per uur worden actuele bulletins uitgezonden. Daarnaast zorgt een tickertape met nieuwsheadlines de hele dag door voor het laatste nieuws.

"Met NU.nl bieden we het publiek al jaren een snel en actueel nieuwsoverzicht via internet. Nu kunnen we ditzelfde ook via de televisie doen. Het publiek heeft behoefte aan een zender die constant het laatste nieuws biedt", zo stelt Laurens Verhagen, hoofdredacteur van NU.nl.

Volgens Joris van Lierop, uitgever van NU.nl, zal het niet bij televisie op het mobieltje blijven. "Wij willen met NU.nl overal aanwezig zijn, of het nu op internet is, op een scherm in een winkelcentrum, op een mobiele telefoon of op een televisietoestel."

NU.tv zal vanaf december beschikbaar zijn op MobielTV van KPN. Vanaf februari 2009 wordt de programmering doorgezet naar andere platformen en zenderpakketten.