Politie Twente

Persberichten Politie Twente Woensdag 19 november 2008 deel I

Rosita de Vries: 053-455 5588

16-jarige Enschedeër aangehouden voor tasjesroof

Enschede

De politie heeft dinsdag 18 november een 16-jarige jongen uit Enschede aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 66-jarige vrouw uit Enschede te hebben beroofd van haar handtas.

Donderdag 13 november liep een 66-jarige vrouw over de Brinkstraat in Enschede. Ter hoogte van de Javastraat kwam plotseling een jongeman van achteren aan fietsen. Hij trok de handtas van de schouder van de vrouw.

Na onderzoek kon de politie een 16-jarige jongen uit Enschede aanhouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.


-Voor de redactie: zie onderstaand persbericht van 14 november

Van handtas beroofd, politie zoekt getuigen

Enschede

Een 66-jarige vrouw uit Enschede werd op donderdag 13 november van haar handtas beroofd. De politie is opzoek naar de dader en vraagt getuigen zich te melden.

Donderdag 13 november omstreeks 21.50 uur kreeg de politie melding van een beroving aan de Brinkstraat in Enschede. Bleek dat een 66-jarige vrouw samen met haar dochter over de Brinkstraat liep. Ter hoogte van de Javastraat kwam plotseling een jongeman van achteren fietsen en trok de handtas van de schouder van de vrouw en ging er vandoor in de richting van de Javastraat / Bataviastraat.

De politie is opzoek naar de dader. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de beroving. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, team Enschede, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-143185)

Autobrand

Enschede

Aan de Auke Vleerstraat is dinsdag 18 november een personenbusje geheel uitgebrand. De technische recherche van Politie Twente onderzoekt of het om brandstichting gaat.

Op dinsdagavond 18 november omstreeks 20.50 uur werd gemeld dat een busje in brand stond op een bedrijfsterrein aan de Auke Vleerstraat. De brandweer heeft de brand geblust. De politie Twente is een onderzoek gestart naar het ontstaan van de brand. Zij vraagt eventuele getuigen zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van politie Twente 0900-8844 of eventueel anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-145362)

Slachtoffer aanrijding vanochtend aan verwondingen overleden

Losser

Een 47-jarige voetgangster uit Losser die gisteravond, 18 november, betrokken was bij een aanrijding in haar woonplaats is vanochtend, 19 november, in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.

Dinsdagavond 18 november omstreeks 19.00 uur rijdt een 62-jarige automobilist uit De Lutte over de rotonde van de Gronausestraat in Losser. Als hij de rotonde verlaat ziet hij de voetgangers die over de voetgangersoversteekplaats lopen vermoedelijk over het hoofd. Een aanrijding met één van de voetgangers is het gevolg. Het slachtoffer is een 47-jarige vrouw uit Losser en raakt bij de aanrijding dusdanig gewond dat zij met onbekend letsel is overgebracht naar het ziekenhuis. Hier is zij in de ochtend van 19 november aan haar verwondingen overleden. De afdeling Verkeersongevallen Analyse doet een onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding. (08145345)

Gestolen auto uitgebrand aangetroffen

Almelo, Marienberg

De auto die woensdag 19 november deels uitgebrand in een sloot achter het crematorium aan de Willem de Clerqstraat in Almelo is aangetroffen, blijkt van diefstal afkomstig. De politie Twente is een onderzoek gestart.

Woensdagochtend 19 november om 07.50 uur krijgen politie en brandweer melding dat een auto, grijze Audi A4, in een sloot achter het crematorium aan de Willlem de Clerqstraat ligt waarvan de koplampen nog branden. Ter plaatse blijkt dat het interieur van de Audi in brand staat. De brandweer begint gelijk met blussen maar kan niet voorkomen dat de Audi deels uitbrand. Er worden geen inzittenden aangetroffen. De politie Twente start gelijk een onderzoek naar de herkomst van de Audi en al snel blijkt dat de Audi de vorige avond, dinsdag 18 november omstreeks 19.00 uur, gestolen is in Marienberg. De Audi is op last van de technische recherche geborgen en zal op sporen worden onderzocht. De politie Twente wil graag weten waar deze grijze Audi A4, met het kenteken NH-HF-42, tussen dinsdagavond 18 november rond 19.00 uur en 07.50 uur woensdagochtend 19 november is geweest. Heeft u deze Audi zien rijden of heeft u andere informatie over deze zaak, neemt u dan contact op met de recherche van politie Twente in Almelo via 0900-8844. Heeft u informatie maar wilt u dit anoniem doorgeven dan kan dit via 0800-7000. (08-145365)


---- --