Gemeente Capelle a/d IJssel

Sinterklaas is weer in het land

Op zaterdag 15 november zijn Sinterklaas en zijn pieten weer aangekomen in Capelle aan den IJssel. Het was net als vorig jaar geen makkelijke opgave om de wal te bereiken.

Op zaterdag 15 november zijn Sinterklaas en zijn pieten weer aangekomen in Capelle aan den IJssel. Het was net als vorig jaar geen makkelijke opgave om de wal te bereiken. Het tij was weer erg laag. Gelukkig waren daar de redders in nood, de Capelse schipper (tjes) en de jeugdbrandweer hielpen de Sint en zijn gevolg met de oversteek.

Net als voorgaande jaren heeft de Sint natuurlijk ook een werkkamer nodig. Hij heeft de burgemeester gevraagd of hij tijdens zijn verblijf in Capelle aan den IJssel een kamer kan krijgen in het gemeentehuis om alle brieven te kunnen beantwoorden die de Capelse kinderen hem gaan schrijven.

Om Sinterklaas de gelegenheid te geven alle brieven te beantwoorden, is in de hal van het gemeentehuis vanaf 24 november een echte studeerkamer voor Sinterklaas ingericht. Aan dit Sinterklaashuis hangt een brievenbus waarin de Capelse kinderen, op het moment dat het gemeentehuis geopend is, hun brief aan Sinterklaas kunnen posten.Vergeet niet je naam en je adres te vermelden. Kun je niet naar het gemeentehuis komen? Stuur je brief of tekening dan naar: Sinterklaas, Rivierweg 111, AB Capelle aan den IJssel. Met vermelding van naam en adres.

Natuurlijk kunnen de kinderen een brief of een tekening persoonlijk aan Sinterklaas te overhandigen. Op de volgende dagen is Sinterklaas aanwezig in het Sinterklaashuis:

Woensdag 26 november van 14.00 tot 16.00 uur

Woensdag 3 december van 14.00 tot 16.00 uur

Natuurlijk kun je alle informatie over de activiteiten van de Sint en zijn gevolg in Capelle aan den IJssel ook nalezen op : www.capelsefestiviteiten.nl.