Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 19-11-2008

Dievegge mishandelt filiaalhoudster

BREDA: De politie arresteerde dinsdagmiddag 18 november een 31-jarige vrouw uit Breda op verdenking van mishandeling en bedreiging. Later bleek dat de vrouw zich ook schuldig had gemaakt aan diefstal.

De verdachte ging rond 10.45 uur een winkel binnen aan de
Ginnekenstraat in Breda. Het personeel was meteen alert omdat de vrouw zich al vaker verdacht had gedragen in de winkel. Ze kreeg in de gaten dat het personeel extra aandacht voor haar had en sprak daarover de bedrijfsleidster (31) aan. Ze voelde zich ten onrechte verdacht van winkeldiefstal. De vrouw werd daarbij zo boos dat ze de
filiaalhoudster aanviel en aan haar haren trok. Er ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer lichte verwondingen op liep aan haar hand en oor. Verder mist ze een pluk haar en brak ze enkele nagels. De gewaarschuwde politie was in drie minuten ter plaatse en arresteerde de vrouw.
Ze werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Daar bleek dat de vrouw twee tassen bij zich had met daarin gestolen speelgoed uit andere winkels. De vrouw bekende dat ze op dievenpad was gegaan om sinterklaascadeaus te stelen. De vrouw is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

Zwerver zoekt slaapplaats in leegstaande caravan

RUCPHEN: Een 55-jarige zwerver brak een leegstaande caravan open op een camping in Rucphen. De man zocht slaapplaats en had de caravan enkele dagen geleden open gebroken. Dinsdag 18 november zag de beheerder van de camping licht branden in de caravan. Hij ging polshoogte nemen en betrapte de 55-jarige zwerver. De politie werd erbij gehaald en de verdachte moest mee naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt wegens huisvredebreuk.

Herkenning van benzinedieven op camerabeelden

BREDA: Op vrijdagmiddag 31 oktober werd er rond 15.30 uur getankt zonder te betalen (schade 10,10) bij een benzinestation aan de Kruisweide. De daders (een man en een vrouw) reden na het tanken weg zonder de benzine af te rekenen. Ze hadden echter geen rekening gehouden met het camerabewakingssysteem van de tankstation, waardoor zij waren opgenomen. Agenten bekeken de videobeelden en herkenden daarop een 27-jarige vrouw uit Etten-Leur. Zij was dus snel
achterhaald en werd 5 november jl. gearresteerd. Ze weigerde iets te vertellen over haar partner-in-crime. Geconfronteerd met de beelden verklaarde zij alleen over haar eigen aandeel in de zaak.
Verder recherche onderzoek leidde naar een 37-jarige Bredanaar. Hij was vermoedelijk de man die tankte en achter het stuur van de auto zat. De man werd woensdag 19 november gearresteerd en verhoord.

Boete voor winkeldievegge 130,-

BREDA: Personeel van een warenhuis aan de Karrestraat betrapte dinsdagmiddag 18 november 2008 omstreeks 16.00 uur een 23-jarige vrouw uit Breda op winkeldiefstal. Ze stopte voor circa 50,- cosmetica in haar tas. Het ging om lippenstift en mascara van Dior. Toen ze de winkel verliet gingen de alarmpoortjes af. Het personeel hield de vrouw aan en droeg haar over aan de politie. De vrouw kreeg in overleg met het Openbaar Ministerie een boete van 130,- opgelegd. Na het betalen van de bekeuring is zij weer in vrijheid gesteld.

BREDA: Agenten zagen dinsdag 18 november rond het middaguur een notoire winkeldief.
De man ging een winkelketen aan de Ginnekenstraat binnen en pleegde daar een winkeldiefstal. Dat gebeurde onder de ogen van de agenten. De verpakking van zijn buit liet hij in de winkel achter. De 31-jarige Bredanaar werd meteen in de kraag gegrepen. Hij was vermoedelijk onder invloed van drugs en psychisch in de war. In het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en de begeleidende zorginstelling op de hoogte gesteld.

Beschonken beginnend bestuurder botst op boom

BREDA: De politie behandelde woensdag 19 november 2008 een
verkeersongeval op de Beverweg in Breda. Daar was rond 05.20 uur een auto frontaal tegen een boom gebotst.
De bestuurder, een 37-jarige man uit Breda, was niet gewond geraakt maar bleek onder invloed van alcohol en werd om die reden
gearresteerd. Hij had één jaar geleden zijn rijbewijs en rijbewijs gehaald en valt onder de definitie beginnend bestuurder.
De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 475 ug/l, terwijl in zijn geval 88 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten vorderen zijn rijbewijs in en maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van zes uur opgelegd. De verdachte is om uur weer in vrijheid gesteld. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Opnieuw hennepkwekerij gevonden in loods Doelenstraat

BREDA: Naar aanleiding van een anonieme melding stelde de politie een onderzoek in naar de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij in een loods aan de Doelenstraat te Breda. Op het adres was in 2006 ook al een wietplantage aangetroffen. Vandaag (woensdag 19 november 2008) was het opnieuw raak. De politie vond een profesioneel ingerichte hennepkwekerij, bestaande uit 660 hennepplanten. De stroom werd illegaal afgetakt en om die reden heeft Essent de nodige maatregelen getroffen. Op last van de Officier van Justitie is de kwekerij ontmanteld en zijn alle hennepgerelateerde goederen vernietigd. De identiteit van de eigenaar van de henepkwekerij is bekend en wordt op een later moment verhoord.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 19-11-2008 14:58 | © Regio Midden en West Brabant |