Ingezonden persbericht


---





---




PERSBERICHT

Sport de dupe van overheidsregels
Ludieke voetbalwedstrijd Nederland - België stelt kansspelbeleid aan de kaak

Malta, 19 november 2008 - De grens van Nederland en België was vandaag het strijdtoneel van een ludieke gebeurtenis. Online wedkantoor Unibet organiseerde een voetbalwedstrijd België - Nederland in de grensplaats Baarle-Hertog. "Met dit evenement willen we de aandacht vestigen op de onmogelijkheden van sportsponsoring door het Nederlandse kansspelbeleid'', aldus Anne-Jaap Snijders, Hoofd Mediazaken Unibet Nederland. "In België mogen wedkantoren wel sponsoren en in Nederland mag dat niet."

23 jaar geleden 'blokkeerden' de Rode Duivels de Nederlandse weg naar het WK in Mexico. 'Zij wel, wij niet'. Vandaag werd die wedstrijd, met de aanvoerders van weleer, Bennie Wijnstekers en Jan Ceulemans, nog eens dunnetjes overgedaan. Langs het veld veel reclameborden aan de Belgische kant, helemaal niets aan de Nederlandse kant. Dat maakte in een oogopslag de situatie duidelijk. Hugo Borst, aanwezig als analyticus: "Het is een gemiste kans voor de Nederlandse overheid dat zij door haar kansspelbeleid eerlijke, beursgenoteerde ondernemingen als Unibet de weg versperren. Dat is jammer voor de Nederlandse sportwereld. Unibet kan door sponsoring de mogelijkheden vergroten van clubs om te investeren."

Onderzoek Maurice de Hond: Nederlander oneens met betutteling overheid

Maurice de Hond fungeerde tijdens de revival van Nederland - België als scheidsrechter. In opdracht van Unibet heeft hij onderzoek verricht naar het wedgedrag van de Nederlanders. Daaruit blijkt dat ruim eenderde (35%) wel eens wedt op sportwedstrijden. Een ruime meerderheid (76%) van de Nederlanders vindt dat ze moet kunnen wedden op sportwedstrijden als ze dat zelf wil. Geen betutteling dus. Verder vinden de meeste Nederlanders het niet goed als de Nederlandse overheid het online wedden bij buitenlandse wedkantoren zou verbieden. Anne-Jaap Snijders: "Het onderzoek maakt duidelijk dat de meeste Nederlanders achter ons staan. Wedden is leuk en moet mogelijk zijn. Ook sponsoring moet kunnen. De overheid houdt dit vooralsnog tegen, maar er komt een dag dat Brussel eist dat Nederland haar grenzen op dit gebied openstelt."


Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht