Ingezonden persbericht


Persbericht

Novell GroupWise 8 zet de toon voor samenwerking en productiviteit binnen Web 2.0

Nieuwe versie verhoogt productiviteit en verlaagt total cost of ownership

Capelle aan den IJssel, 19 november 2008 - Novell lanceert vandaag GroupWise® 8, de meest flexibele email- en agendaoplossing voor verschillende platforms. Deze nieuwe versie verhoogt de persoonlijke productiviteit aanzienlijk, onder meer door het aanpasbare dashboard, dat gebruikers toegang biedt tot traditionele tools, zoals e-mail, agenda, contacten en actielijsten, maar ook tot populaire, voor Web 2.0 geschikte team workspaces, blogs, RSS feeds en applicaties. GroupWise 8 biedt gebruikers dan ook een complete oplossing voor persoonlijke productiviteit met een lagere total cost of ownership (TCO) dan vergelijkbare producten van Microsoft. Met de ondersteuning van Windows*, Linux*, Mac* en het Web biedt de oplossing bovendien de breedste platformondersteuning in de markt.

GroupWise 8 biedt klanten een veilige, betrouwbare en eenvoudig te beheren oplossing voor samenwerking tegen lagere kosten dan de belangrijkste concurrent. Gebruikers beschikken daarnaast met GroupWise 8 over maximale flexibiliteit omdat het draait op meerdere servers en clients, waaronder Windows, Linux, Mac en het Web. Bovendien stelt de volledig aanpasbare en interactieve workspace gebruikers in staat om Web 2.0-tools en -producten voor samenwerken in teams te gebruiken. De gebruikers hoeven hiervoor hun gepersonaliseerde workspace niet te verlaten. Zij kunnen hierdoor uiteenlopende taken op een overkoepelend niveau bewaken en beheren en tegelijkertijd op detailniveau taken uitvoeren.

"E-mail is voor organisaties nog steeds het belangrijkste communicatiemiddel. Zij zien echter in toenemende mate ook de strategische waarde van populaire tools zoals instant messaging, blogs, wiki's en sociale digitale netwerken", aldus Mark Levitt, program vice president, Collaboration and Enterprise 2.0 Strategies bij IDC. "Geïntegreerde collaboratieomgevingen, zoals Novell GroupWise 8 waarin email, IM en Web 2.0 zijn samengebracht, voorzien in de vraag naar deze nieuwere vormen van communicatie. Deze omgevingen zijn bovendien voorbereid op de groei van het aantal tele- en mobiele werkers en de behoefte om communicatie te vereenvoudigen, zakelijke relaties te onderhouden en de productiviteit van medewerkers te verhogen."

GroupWise 8 verhoogt productiviteit
GroupWise 8 is specifiek ontworpen om de productiviteit en efficiëntie van gebruikers te vergroten. De nieuwe versie is voorzien van nieuwe functionaliteiten en verbeteringen die de communicatie versnellen en samenwerking optimaliseren:


· Interactief overzicht - het dashboard biedt toegang tot zowel Web 2.0-tools als traditionele tools. Gebruikers kunnen zich hierdoor op hun werk concentreren, zonder steeds heen en weer te hoeven schakelen tussen verschillende applicaties.


· Ondersteuning voor honderden handhelds - GroupWise 8 ondersteunt een groot aantal verschillende handheld apparaten, waaronder iPhone*, BlackBerry* en Palm*. Gebruikers kunnen zo overal verbonden en productief zijn.


· Verbeterde agenda - de realtime agenda kan nu extern gepubliceerd worden. Gebruikers kunnen optimaal samenwerken met collega's, klanten en leveranciers.


· Krachtig beheer van contacten - het geïntegreerde beheer van contacten stelt gebruikers in staat relevante informatie zoals kaarten, foto's en persoonlijke details toe te voegen aan contactgegevens en biedt daarmee één enkele locatie voor het vinden, beheren en opbouwen van zakelijke relaties.


· Gerelateerde discussies - vereenvoudigt het samenstellen van gerelateerde e-maildiscussies en stelt gebruikers in staat hun communicatie snel en efficiënt te managen, op een manier die het beste bij hen past.


· Intuïtief beheer van taken - stelt gebruikers in staat taken te prioriteren, subtaken toe te voegen en op visuele wijze de voortgang van taken bij te houden. Gebruikers kunnen daarnaast van e-mails taken maken door via e-mail ontvangen acties direct naar hun takenlijst te verplaatsen. Dit bespaart tijd en moeite.

"Unified communications vormt steeds vaker de basis voor communicatie tussen mensen en organisaties. Innovatieve collaboratietools zijn dan ook van essentieel belang voor zakelijk succes", aldus Kent Erickson, senior vice president en general manager van Novell Workgroup Solutions. "GroupWise 8 is gebaseerd op Novells 20 jaar ervaring met de ontwikkeling van innovatieve e-mailtoepasssingen en geïntegreerde IT-oplossingen. Het biedt klanten de meest flexibele, krachtige tools voor persoonlijke productiviteit met een grotere mate van veiligheid en betrouwbaarheid dan welke andere oplossing ook.

Beschikbaarheid
GroupWise 8 is beschikbaar voor $143 per gebruikerslicentie. Voor meer informatie over GroupWise zie www.novell.com/groupwise.