Sanoma Uitgevers


Mediaconcern Sanoma Uitgevers start TV-kanaal

---

19.11.08

NU.tv is vanaf december beschikbaar op mobiele telefoons, die geschikt zijn voor MobielTV van KPN, gebaseerd op de DVB-h standaard. KPN krijgt hiermee de primeur. Vanaf februari 2009 wordt de programmering doorgezet naar andere platformen en zenderpakketten.

Mobiele TV past in de multimediale strategie van het bedrijf Sanoma, die er op gericht is mensen op zoveel mogelijk manieren in hun behoeften naar nieuws en informatie te voorzien. NU.tv levert door het ANP geproduceerde nieuwsbulletins, afgewisseld met langere items, zoals autotests, beursberichten, muziekinterviews of het Doelpunt van de Week. Lezersfotos van NUfoto.nl krijgen op NU.tv veel aandacht. Vier keer per uur worden actuele bulletins uitgezonden. Daarnaast zorgt een tickertape met nieuwsheadlines de hele dag door voor het laatste nieuws.

COO Digital Media Sanoma Uitgevers Michiel Buitelaar: Het is een mooie combinatie van twee van onze speerpunten waarin we van plan zijn flink te groeien: bewegend beeld en mobiel.

Volgens Joris van Lierop, uitgever van NU.nl, zal het niet bij televisie op het mobieltje blijven. Wij willen met NU.nl overal aanwezig zijn, of het nu op internet is, op een scherm in een winkelcentrum, op een mobiele telefoon of op een televisietoestel.