Gemeente Drechterland

19-11-2008

Mantelzorgers in rondetafelgesprek

Mantelzorgers verdienen ondersteuning. Onze gemeente Drechterland wil samen met andere gemeenten in West-Friesland de mantelzorgondersteuning verbeteren. Gezamenlijk met de regionale maatschappelijke organisaties (Regionaal Dienstencentrum, WonenPlus en Steunpunt Mantelzorg) zijn we het project âMantelzorgers Centraal in West-Frieslandâ gestart.

Een paar vragen:


* Heeft u een partner die veel zorg nodig heeft?


* Heeft u een kind dat vanwege een beperking of handicap extra zorg nodig heeft?


* Zorgt u voor uw vader of moeder?


* Heeft u een buurvrouw, buurman, vriend, vriendin of kennis waar u regelmatig voor zorgt?

Kunt u één van deze vragen met ja beantwoorden?

Dan bent u een mantelzorger

Neem deel aan een goed gesprek met andere mantelzorgers

Want we willen het met u hebben over uw behoefte aan ondersteuning. Wat gaat er goed, wat kan beter, waar is behoefte aan, wat ontbreekt? Dat is de reden van dit rondetafel gesprek met wethouder Luzette Wagenaar-Kroon.

Het gesprek vindt plaats op 17 december âs avonds van 20:00 tot 22:00 in het gemeentehuis in Venhuizen. Opgeven kan heel simpel met een mailtje aan info@mantelzorgerscentraal.nl of een briefje naar Antwoordnummer 1208, 1620 VB Hoorn. Vergeet niet uw naam, adresgegevens, telefoonnummer en eventueel e-mailadres. Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een bevestiging. Voor alle duidelijkheid: uw gegevens worden alleen voor deze uitnodiging gebruikt.

Van oktober tot januari aanstaande houden gemeenten rondetafelgesprekken. De uitkomsten ervan worden gepubliceerd in een eindrapportage in januari, die ook te lezen is op www.mantelzorgerscentraal.nl.

Mantelzorg is één van de prestatievelden van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Gemeenten willen de ondersteuning zo optimaal mogelijk inrichten. Dit, omdat na een regionale toekomstverkenning in 2007 bleek dat behoeften en wensen, maar ook de zorg die door mantelzorgers geleverd wordt, onvoldoende bekend zijn. Een andere opdracht is meer bekendheid te kweken over het begrip mantelzorg. Dat gebeurt onder andere door het project Mantelzorg Centraal in West-Friesland.

Wilt u deelnemen aan onze enquête?

Ook hebben we een korte vragenlijst voor mantelzorgers opgesteld. Daarmee krijgen wij een goed beeld van de ervaringen en ondersteuningsbehoefte van mantelzorgers in West-Friesland. Zou u deze vragenlijst willen invullen, ook als u niet meedoet aan het rondetafel gesprek? Hartelijk dank alvast. De gegevens van de enquête worden anoniem verwerkt.

Kijk voor de vragenlijst op www.mantelzorgerscentraal.nl om vervolgens te klikken op âvragenlijstâ.
De papieren vragenlijst krijgt u toegestuurd als u een briefje stuurt aan Mantelzorgers Centraal in West-Friesland, Antwoordnummer 1208, 1620 VB Hoorn.