Gemeente Venray


19 november 2008

Gezamenlijke handhavingsactie Henseniusstraat

Gemeente, belastingdienst, vreemdelingenpolitie en politie voeren gezamenlijke controle uit

Op verzoek van de gemeente Venray hebben diverse overheidsdiensten op woensdagmorgen 19 november een pand gecontroleerd aan de Henseniusstraat in Venray. Tijdens de controle zijn diverse overtredingen geconstateerd.

Met name de slechte brandveiligheid was voor burgemeester Waals reden het pand te sluiten. Totdat het pand voldoet aan de vereiste brandveiligheidsnormen mogen de huurders niet terugkeren naar hun woning. Een bewoner die illegaal verbleef in het pand werd aangehouden vanwege openstaande boetes.

De reden van de gezamenlijk controle waren diverse signalen en vermoedens over onder andere het huisvesten van illegalen, onjuiste belastingopgaven en het niet voldoen aan brandveiligheidsnormen. Omdat de gemeente niet voor alle overtredingen het bevoegde gezag is, heeft zij collega-overheidsinstanties ingelicht.

Burgemeester Waals spreekt van een succesvolle actie. "Diverse vermoedens werden tijdens de controle bevestigd. Door het gezamenlijke optreden kunnen de geconstateerde overtredingen direct door de verschillende instanties worden aangepakt", aldus Waals.