Blue Fox Enterprises N.V.

Vianen, 19 november 2008 aantal pagina's: 2

Blue Fox stand alone scenario krijgt verder gestalte met voorgenomen benoeming van 2 nieuwe bestuurders en versteviging kapitaalsstructuur

Plaatsing onderhandse converteerbare lening en versteviging kapitaalsstructuur om stand alone strategie uit te rollen

Overeenstemming bereikt met nieuwe beoogd bestuurders

BAVA voorzien in eerste week december

Versteviging kapitaalsstructuur
Blue Fox Enterprises NV (BFE) heeft, onder coördinatie van haar grootaandeelhouder Todlin NV, overeenstemming bereikt met de overgrote meerderheid van de grootaandeelhouders, haar financier en een aantal crediteuren van de holding over de versteviging van haar kapitaalsstructuur middels plaatsing van een verplicht converteerbare lening. Hiermee wordt voldaan aan de voorwaarde voor het verder uitrollen van het stand alone scenario en het aantrekken van nieuw management.

Ondanks het feit dat deze nieuwe conversie een aanzienlijke verwatering met zich mee zal brengen, zien het Bestuur en de Raad van Commissarissen, gezien de situatie waarin de vennootschap verkeert, zich genoodzaakt tot onderstaande transactie over te gaan.

Onder voorbehoud van een besluit tot statutenwijziging van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA), zal het kapitaal van de vennootschap verminderd worden zonder terugbetaling aan de aandeelhouders, waarbij de nominale waarde van de aandelen (thans EUR 2,00 per aandeel) wordt gewijzigd in EUR 0,10 per aandeel. Na afstempeling zal het voor de vennootschap mogelijk zijn om in de toekomst nieuwe aandelen uit te geven, hetgeen thans wegens de beurskoers theoretisch onmogelijk is. Het besluit tot kapitaalvermindering zal door het bepaalde in artikel 2:100 BW van kracht zijn na afloop van een verzetstermijn van twee maanden na aankondiging van het besluit. Daarna zal de akte van statutenwijziging worden gepasseerd waarna de kapitaalvermindering zal zijn geëffectueerd.

Blue Fox heeft een overeenkomst voor een converteerbare lening ten bedrage van EUR 850.000 gesloten met een aantal leninggevers, die verplicht zijn te converteren in aandelen tegen een koers van EUR 0,30 per aandeel na afloop van de verzetstermijn, onder opschortende voorwaarde van goedkeuring van de BAVA.

Vanwege de tijdsdruk waaronder vers kapitaal diende te worden aangetrokken en de aanzienlijke kosten voor het maken van een prospectus is besloten de lening onderhands te plaatsen.

De kapitaalsverhoging zal worden aangewend om de onderneming door het vierde kwartaal te leiden en de lasten op holding niveau verder te saneren. De bestaande leningen voor een totaal

van 2.100.000, welke vervallen eind januari 2009 ( 600.000) en eind juni 2009 ( 1.500.000), zullen worden verlengd tot 31 december 2010. Hiermee is de enige overgebleven werkmaatschappij Nedgraphics verlost van lasten uit het verleden en kan zij onder leiding van het nieuw te benoemen management haar positie verder uitbouwen.

Management
Tevens meldt de vennootschap dat de heren Ir Pieter Aarts (41) MBA en Jan-Hein Pullens (36) bac voorgedragen worden voor benoeming tot leden van de Raad van Bestuur. Pieter Aarts, beoogd voorzitter van de Raad van Bestuur, maakt thans deel uit van de directie van Ordina Nederland. Jan-Hein Pullens is momenteel werkzaam als Engagement Lead Strategic Outsourcing bij Hewlett Packard. Beide heren hebben een ruime ervaring opgebouwd in de IT branche op bestuurlijk en operationeel niveau. Zij zullen gezamenlijk toetreden tot het Bestuur van de vennootschap en aldus ook operationele verantwoordelijkheid voor de werkmaatschappij Nedgraphics dragen. De heer Arie van Leusden, huidig bestuurder ad interim, zal tijdens de BAVA terugtreden.
Daarnaast zal de heer Dirk Lindenbergh (59) MBA worden voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen van de vennootschap. De heer Lindenbergh is ondermeer lid van de Raad van Commissarissen van Midlin N.V. en Docdata N.V. Met deze benoeming zal de Raad van Commissarissen bestaan uit drie leden.

Tijdens de BAVA, die in de eerste helft van december zal worden gehouden, zal toestemming worden gevraagd aan de aandeelhouders voor de uitgifte van de converteerbare lening, de aandelen en voor de statutenwijziging en de benoeming van de beoogde leden van de Raad van Bestuur en Commissarissen.