Aixam verkoopt 5.000ste brommobiel

19/11/2008 16:36

HSP Reclame en Communicatie BV

Aanschaf '45 km-auto' door Limburger markeert mijlpaal

Aixam verkoopt 5.000ste brommobiel

De importeur van brommobielfabrikant Aixam heeft haar 5.000ste '45 km-auto' in ons land verkocht. Een dealer in het Limburgse St. Joost viel de eer te beurt door de levering van het model Crossline aan een streekgenoot.

Sinds ongeveer vijftien jaar vormen brommobielen een aparte categorie voertuigen op de Nederlandse wegen. De belangrijkste kenmerken van een brommobiel zijn dat zij niet harder mogen rijden dan 45 km per uur en bestuurd mogen worden met een bromfietsrijbewijs (AM) of als men een autorijbewijs heeft (gehad).

Er worden in ons land jaarlijks gemiddeld 1.800 brommobielen verkocht. Aixam is bijna continu marktleider geweest en het eerste merk dat de magische grens van 5.000 heeft geslecht. De huidige importeur is gevestigd in Uden en actief sinds medio 1999.

Testkampioen ANWB

Mede verantwoordelijk voor de mijlpaal is de introductie van twee nieuwe modellen: de City en de Roadline, die beiden ruimschoots voldoen aan alle eisen op het gebied van veiligheid. Zo is Aixam het eerste merk dat met succes botsproeven van alle zijden heeft laten doen.

De meest verkochte brommobiel van Nederland is en blijft de Crossline, die dit jaar een metamorfose onderging, en door de ANWB is gekozen als testkampioen. De koper van de 5.000ste brommobiel koos ook voor de Crossline, en wel in de nieuwste kleur parelmoer wit. De Limburger werd door dealer en importeur en gef(ee)teerd.

In het kader van de 5.000ste Aixam in Nederland zijn er bij de 32 dealers acties (geweest). Zo werden er bij een kentekenactie navigatiesystemen weggegeven. Bij aanschaf van een Aixam in dit resterende jaar profiteer je van 5.000 kilometer gratis brandstof. Info: www.aixam.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.aixam.nl