ABVAKABO FNV

Levensfasebewust personeelsbeleid weer op de kaart gezet

ABVAKABO FNV heeft in de cao-onderhandelingen van 2005 aangedrongen op een actief levensfasebewust personeelsbeleid; dat wil zeggen, een personeelsbeleid waarbij rekening wordt gehouden met de wensen en problemen van elke levensfase. De VNG onderschrijft het belang, maar is van mening dat het beleid van onderaf moet worden ontwikkeld. Daarnaast was de VNG van mening dat gemeenten hiervoor ruim de tijd moesten krijgen. Zo begripvol als we soms kunnen zijn, maakten wij de afspraak in de cao van 2005 dat gemeenten uiterlijk op 1 januari 2008 levensfase bewust personeelsbeleid moeten hebben ontwikkeld.

Nu, drie jaar later, constateren wij dat nog geen 30% van de gemeenten deze afspraak is nagekomen. ABVAKABO FNV wil niet langer wachten. De afspraak moet worden nagekomen, maar belangrijker nog, dat beleid moet uiteindelijk leiden tot concrete maatregelen gericht op elke levensfase.
In bijgaande brochure doen wij 27 concrete voorstellen, onder het motto `Voor iedere leeftijd wat wils'. Met deze voorstellen willen we alvast een voorzet geven en we willen graag hierover met jullie in discussie. Wij vinden het belangrijk jullie mening hierover te weten. Begin 2009 worden over dit onderwerp diverse bijeenkomsten gehouden. Kijk in de brochure voor meer informatie.