Persberichten 19/11 middag

Regio, 19-11-2008

Lisse Aanhouding voor aanbieden vals geld De politie heeft woensdag 19 november rond 12.30 uur een 17 jarige jongen uit Amstelveen aangehouden. In een winkel aan de Kanaalstraat betaalde hij noten ter waarden van iets meer dan een euro met een een bankbiljet van 50 euro. De winkelier kreeg argwaan toen bijna tegelijkertijd een andere jongen de winkel binnen kwam ook noten kocht voor een bedrag van net boven de euro en ook met biljet van 50 euro betaalde. Pas nadat de twee de winkel hadden verlaten en de biljetten nog eens goed bekeek kwam hij achter de vervalsing. Zo waren ondermeer de serienummers identiek. De politie werd gebeld en die wist aan de hand van het signalement de Amstelvener aan te houden. Aan het bureau kwamen er nog eens twee valse bankbiljetten van 50 euro uit zijn zakken. De verdachte zit voor het verdere onderzoek in deze zaak vast.

Leiden Aangehouden na veroorzaken aanrijding De politie heeft woensdagmorgen 19 november een 29 jarige vrouw uit Zoeterwoude-Rijndijk op de Houtlaan aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding waarbij een 40 jarige bromfietser uit Leiden een gebroken sleutelbeen opliep. De aanrijding gebeurde rond 07.30 uur op de kruising Hoge Rijndijk met het Utrechtse Veer. Volgens getuigen reed de vrouw door rood en raakte de bromfietser die groen kreeg en vanaf de Hoge Rijndijk wilde doorrijden naar het Levendaal. De bromfietser kwam daardoor ten val. Zelf reed de vrouw door. Bij de kruising Zijlsingel met de Lage Rijndijk werd zij over de aanrijding aangesproken door een medeweggebruiker. Zij vertrouwde de man niet en reed door. Aan de hand van het kenteken wist de politie haar te achterhalen. De vrouw zegt niets van de aanrijding te hebben gemerkt. De politie maakt proces-verbaal op.

Alphen a/d Rijn Verdachten van mishandeling aangehouden De politie heeft dinsdag 18 november drie Alphenaren van 13 en 14 (2) jaar aangehouden op verdenking van het mishandelen van twee 14 jarige plaatsgenoten op 27 augustus. De mishandeling vond plaats op het Dijkslootpad nadat er ter hoogte van de Herenhof een woordenwisseling was geweest tussen de slachtoffers en een groepje jongens over een blik drinken dat door iemand uit de groep was gegooid. De groep is achter de anderen gerend en heeft hen geschopt en geslagen. Een van de slachtoffers zag in oktober één van de jongens lopen en wist zijn gegevens te achterhalen. Met zijn aanhouding werden ook de gegevens van de andere verdachten bekend. De verdachten worden donderdag voorgeleid voor justitie.

Nieuwerkerk a/d IJssel Verdachten aangehouden voor poging diefstal fietsen De politie heeft woensdagmorgen 19 november drie jongens, twee van 14 jaar uit Capelle aan den IJssel en een 15 jarige uit Rotterdam, aangehouden. Tegen de drie zijn verdenkingen dat zij rond 10.40 uur bij het station mogelijk probeerden fietsen te stelen. Een getuige zag ze rommelen bij de fietsen, vertrouwde het niet en belde de politie. Op de Bospolderstraat hield de politie ze aan. Ze ontkennen dat ze van plan waren om de fietsen te stelen. De politie is nog bezig met het onderzoek. Zo lang dat nodig is blijven ze dan ook nog vastzitten.

Gouda Verdachten van openlijke geweldpleging aangehouden De politie heeft afgelopen twee weken zes Gouwenaren van tussen de 13 en 16 jaar aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging op vrijdag 7 november. Vier vriendinnen van 15 tot 17 jaar werden die avond mishandeld door een groep jongens. De meisjes zaten buiten op het terras van een snackbar aan het Middenmolenplein toen er tussen hen en de groep jongens een woordenwisseling ontstond. Dit mondde uit in het gooien van stoelen en tafels richting de meisjes. Een politieagent in burger probeerde in te grijpen door één van de jongens aan te houden. De agent kreeg echter een trap en viel waardoor de groep jongens wist weg te komen. De politie kwam de verdachten op het spoor mede door getuigenverklaringen en politieinformatie. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Vlist Eigenaar ponys en geit is bekend De eigenaar van de acht ponys en één geit die woensdagmorgen 19 november op een werf van een boerderij annex manage aan de West Vlisterdijk kwamen aanlopen, is bekend. Het gaat om een man uit het midden van het land die zijn dieren had lopen een een weiland in Polsbroek. De dieren zijn afgelopen nacht het weiland uitgelopen en vermoedelijk via de Slangeweg naar de West Vlisterdijk gelopen. Daar werden ze opgevangen door de manegehouder. Meisjes die de manage bezochten en er van hoorden stuurden smsjes uit. Op één van de smsjes werd gereageerd door iemand die vermoedelijk wel wist waar ze vandaan kwamen en wie de eigenaar was. Deze werd opgebeld en stapte in zijn auto naar Vlist.

Krimpenerwaard Parkeerverlichting voorkomt ongelukken Het is de politie in de Krimpenerwaard de laatste paar weken opgevallen dat er veelvuldig autos en aanhangwagens s avonds en s nachts geparkeerd worden op wegen buiten de bebouwde kom zonder dat deze voertuigen zijn voorzien van brandende verlichting. Binnen de Krimpenerwaard betreft het hier dan meestal de dijkwegen langs de Lek en de Hollandse IJssel. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren, zeker in gevallen van regen of mist. Overige weggebruikers zien dergelijke voertuigen pas op het laatste moment waardoor er onverwachte uitwijkmanoeuvres nodig zijn.

De politie wil de eigenaren/ gebruikers van bedoelde voertuigen er op attenderen dat deze vorm van parkeren/ stilstaan niet is toegestaan, ook niet als een voertuig of aanhangwagen onder een lichtmast stilstaat. Een boete voor een dergelijke overtreding bedraagt 90 euro.

Gebruik parkeerverlichting Eigenaren/gebruikers van deze voertuigen kunnen een hoop leed maar ook een boete voorkomen door de parkeerverlichting te gebruiken danwel losse verlichting in of aan het voertuig aan te brengen.

De politie gaat op korte termijn verbaliserend optreden tegen overtreders.

Advies aan wandelaars Tevens wil de politie wandelaars verzoeken om zich te realiseren dat ook zij in het donker zeer slecht zichtbaar zijn op deze wegen indien er geen gebruik gemaakt wordt van reflecterende kleding of draagbare verlichting.