Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 19-11-2008

Inbreker overlopen

KLUNDERT: In de nacht van dinsdag 18 november op woensdag 19 november werd een inbreker betrapt. De dief was een woning aan de Schanspoort binnen gedrongen. De bewoner werd rond 04.00 uur wakker van verdachte geluiden. Hij ging direct naar beneden en stond oog in oog met een inbreker. De ongenode gast koos op dat moment het hazenpad via de voordeur. De buit die hij had klaar staan om meteen te nemen liet hij daarbij achter. Vermoedelijk had hij het voorzien op een digitale camera en de laptop van de bewoners.
Hij ging er te voet vandoor in de richting van het centrum van Klundert.
Nader onderzoek wees uit dat de dader was binnengekomen door een gaatje te boren in het raamkozijn van de woonkamer. Door het ontstane boorgat heeft de inbreker vermoedelijk met een ijzerdraadje het raam ontgrendeld. Deze manier van inbreker is simpel te voorkomen door afsluitbare of blokkerende raamgrendels te monteren.

Bij een andere woning in Klundert bleef het bij een poging. Een inbreker boorde 3 gaten in het raamkozijn van een woning aan De Flank. De bewoners werden rond 03.00 uur wakker van de inbrekers en deden het licht aan. Hierdoor is de dader vertrokken.

Proces-verbaal voor huisvredebreuk

BERGEN OP ZOOM: De politie arresteerde dinsdagavond 18 november rond middernacht een 24-jarige man uit Putte. Hij was in de loop van de avond naar het huis van zijn ex-vriendin gegaan. Hun relatie is enkele maanden geleden beëindigd. De man ging haar woning binnen en weigerde te vertrekken toen zijn ex dat vroeg. Ook niet na herhaalde verzoeken bleef hij, tegen haar zin, in de woning. De politie werd erbij bijgehaald wat resulteerde in zijn arrestatie en een proces-verbaal voor huisvredebreuk.

Dronken automobilist botst op stilstaande tracktor

NIEUW-VOSSEMEER: De politie behandelde dinsdagavond 18 november 2008 een verkeersongeval op de Burgemeester Catshoeklaan (t.h.v. de Kraagseweg). Daar was rond 19.20 uur een personenauto tegen een stilstaande landbouwtrekker gebotst. Door de klap verloor de 57-jarige automobilist de macht over de stuur en is ca. 10 meter verderop frontaal tegen een boom gereden. Hij kon op eigen kracht uit de auto stappen en had vermoedelijk een paar gebroken ribben opgelopen. Per ambulance is de man naar het ziekenhuis overgebracht.
De trekker met daarachter een veegmachine stond langs de kant van de weg geparkeerd om later op de avond de modder van het bevuilde wegdek te verwijderen. Het oranje zwaailicht van de tracktor was in werking gesteld door de landbouwer.
De gewonde automobilist, een 57-jarige man uit Nieuw-Vossemeer, was onder invloed van alcohol en om die reden is er in het ziekenhuis een bloedproef van hem afgenomen.
Laboratoriumonderzoek moet aantonen in welke mate de man onder invloed verkeerde.
Tegen de veroorzaker wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bekeuring voor drugsbezit

ROOSENDAAL: Op de Markt in Roosendaal kreeg een automobilist een bekeuring voor een snelheidsovertreding. Dat gebeurde dinsdagavond 18 november omstreeks 23.00 uur. Bij controle van zijn personalia bleek dat hij nog drie vonnissen had openstaan, waarvoor hij mee moest naar het politiebureau. Tijdens zijn fouillering stuitten de agenten op verdovende middelen. De verdachte had 18,6 gram softdrugs bij zich (17,8 gr hennep en 0,8 gram hasj). Deze overtreding van de Opiumwet leverde hem een bekeuring op van 180,- De man kon het geld niet direct betalen en kreeg daarom een dagvaarding uitgereikt.

Politie neemt rijbewijs in van dronken verkeersdeelnemer

KLUNDERT: Dinsdagavond 18 november controleerde de politie op de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 21.00 uur op de Voorstraat. De 38-jarige bestuurder uit Klundert had alcohol
gedronken. Om die reden werd de man gearresteerd en moest hij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 575 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten vorderden zijn rijbewijs in en maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van zes uren opgelegd. De verdachte is om uur weer in vrijheid gesteld. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 19-11-2008 16:59 | © Regio Midden en West Brabant |