Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 19-11-2008

Vier miljoen gesmokkelde sigaretten aangetroffen in Werkendam

WERKENDAM: De politie heeft gistermiddag in samenwerking met de douane in een loods van een bedrijfspand een lading bestaande uit vier miljoen sigaretten aangetroffen. De politie kwam de smokkelwaar na een tip op het spoor. De sigaretten waren mogelijk bestemd voor Groot Brittannië. De douane stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de partij en de mensen die verantwoordelijk zijn voor deze smokkel.

Hennepkwekerij in Dorst

DORST: De politie heeft gisteren in een woning aan de Lariksstraat een hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner, een 30-jarige man, werd aangehouden. Op de zolderverdieping werd een in werking zijnde plantage aangetroffen met 118 planten. De stroom werd illegaal afgetapt. De politie maakt proces-verbaal op.

Beginnend bestuurder onder invloed rijdt tegen vangrail

GILZE: Vannacht is omstreeks 03.10 uur een 23-jarige man uit
Etten-Leur betrapt op de rijksweg A-58, op het rijden onder invloed. Hij blies weliswaar 210 ugl, maar dat percentage is voor een beginnend bestuurder (korter dan 5 jaar een rijbewijs) al teveel. Het maximum is voor hen gesteld op 88 ugl. De verdachte werd gecontroleerd nadat hij met zijn auto tegen de vangrail was gereden.

Sinds 1 januari 2006 is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de
beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand korter dan vijf jaar een rijbewijs heeft. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

WAALWIJK: Op de Burgemeester Smeelelaan werd gisteravond omstreeks 21.15 uur ook een automobilist onder invloed aangehouden. Een
27-jarige Waalwijker blies 395 ugl. Ook hij krijgt een proces-verbaal.

Vier arrestaties na huisvredebreuk en mishandeling

'S GRAVENMOER: De politie heeft gisteravond voor een woning vier arrestaties verricht ter zake huisvredebreuk. Twee van de verdachten werden ook in verzekering gesteld op de verdenking van het mishandelen van de 24-jarige bewoonster. De verdachten zijn een 40-jarige vrouw, haar 19-jarige zoon, haar 15-jarige dochter en een 14-jarige vriendin van haar dochter. De verdachten waren de woning binnen gedrongen. Zij hadden aangebeld en de bewoonster die open deed vastgepakt en
hardhandig aan haar lange haar getrokken. Ze werd daarbij zo verklaart zij hard achterover getrokken, hierdoor kreeg ze moeite met adem en ze een pijnlijke rug opliep. Haar vader die op bezoek was, probeerde vervolgens haar belagers naar buiten te werken. De oudste verdachte is een zus van de ex-vriend van de bewoonster. Zij kwam naar eigen zeggen verhaal halen omdat de bewoonster nare dingen over haar broer via SMS en Hyves had verteld.

Vrachtwagen raakt lichtmast

WAALWIJK: Een 41-jarige Bulgaarse vrachtwagenchauffeur is gisteravond omstreeks 18.00 uur op het Hoogeinde met zijn vrachtauto tegen een lichtmast gereden. Daarna was hij doorgereden. De lichtmast raakte een bak van een woning aan het Hoogeinde waardoor deze werd beschadigd. De chauffeur bleek met zijn vrachtauto voor het viaduct te staan omdat hij daar niet onder door kon. Hij is aan het bureau met behulp van de tolkentelefoon gehoord.

Winkelalarm verraadt jeugdige winkeldievegges

WAALWIJK: Een 14-jarig meisje uit waalwijk en een 15-jarig meisje uit Sprang-Capelle zijn gistermiddag in het winkelcentrum de Els betrapt op winkeldiefstal. De dames hadden een paar laarzen in een tas gestopt en deze niet afgerekend bij de kassa. Op het moment dat ze de winkel verlieten ging het detectie alarm af. Ze bleken bij een speelgoedzaak ook nog vijf setjes oorbellen te hebben gestolen. Ze worden
vermoedelijk doorverwezen naar Bureau Halt.

Bij dezelfde schoenenzaak werd gistermiddag ook een 28-jarige man uit Almere betrapt op winkeldiefstal. Hij had een paar schoenen ter waarde van 12,50 euro gestolen. Hij heeft een dagvaarding gekregen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 19-11-2008 17:18 | © Regio Midden en West Brabant |