Gemeente Helmond


Wegwerkzaamheden Dierdonk

Renovatie verkeerslichten N279. Werk aan kruispunt Coendersberglaan-Horstlandenpark-Sandenburglaan uitgesteld.

Deze week is de gemeente gestart met de renovatie van de verkeerslichteninstallatie op de kruising Wolfsputterbaan (N279) Coendersberglaan. Ook zou begonnen worden met het opnieuw inrichten van het kruispunt
Coendersberglaan-Horstlandenpark-Sandenburghlaan-Dierdonkseheide. Deze klus is verplaatst naar voorjaar 2009 als de bouw van het nieuwbouwplan Dierdonkse Heide gereed is. Als het kruispunt nu zou worden afgesloten zou dat betekenen dat bouwverkeer door de wijk zou moeten rijden. Om de buurtbewoners deze overlast te besparen heeft de gemeente het werk uitgesteld naar volgend jaar.

Renovatie verkeerslichten Wolfsputterbaan

Van 17 november tot 1 december worden de verkeerslichten aan het kruispunt Wolfsputterbaan - Coendersberglaan gerenoveerd. Van 1 december tot 16 december is het de beurt aan de verkeersregelinstallatie aan de kruising Wolfsputterbaan Waterleliesingel. Voor deze werkzaamheden zijn verkeersmaatregelen genomen zoals snelheidsbeperking en afzettingen. Tijdens de werkzaamheden wordt gebruik gemaakt van een tijdelijke verkeersregelinstallatie. De kruispunten blijven open voor het verkeer. Er zal wel enige hinder zijn.

Kruispunt Coendersberglaan-Sandenburglaan

Tegelijkertijd met het werk aan de verkeerslichten zou ook dit kruispunt aangepast worden. Het hele plangebied Dierdonkse Heide wordt ontsloten op de Coendersberglaan. Hiervoor wordt de nieuw aan te leggen Sandenburglaan (deze is al bouwrijp gemaakt; het profiel ligt er dus al) aangesloten op de Coendersberglaan. Daarbij wordt deze aansluiting Sandenburg-Coendersberglaan samengetrokken met de aansluiting Horstlandenpark-Dierdonkseheide zodat een volwaardig kruispunt ontstaat. Dit is vanuit verkeersveiligheid de beste oplossing.

Uitstel werkzaamheden

Het kruispunt wordt pas aangepakt op het moment dat de bouwactiviteiten in het plangebied Dierdonkse Heide klaar zijn. Nu gebruikt de bouwaannemer de weg Dierdonkseheide, die uitkomt op de Coendersberglaan, nog als toegang tot de bouwplaats. Als het kruispunt nu wordt aangepakt dan is deze toegang geblokkeerd en moet het bouwverkeer via de wijk in- en uitrijden. Naar verwachting start de gemeente begin maart 2009 met de aanleg van het nieuwe kruispunt. Ook worden dan de overige wegen in het plangebied geasfalteerd.