Gemeente Loenen aan de Vecht


Bestemmingsplan en Beeldkwaliteitplan Nieuwersluis

(inclusief omliggende schootsvelden)
Tervisielegging

Het afgelopen jaar zijn de inspraak- en vooroverlegreacties beantwoord die zijn ingediend op het voorontwerp van het Bestemmingsplan Nieuwersluis en het Beeldkwaliteitplan Nieuwersluis. De beide plannen zijn hierop aangepast. Ook heeft aanpassing plaatsgevonden op de nieuwe wetgeving, wijzigingen in beleid en enkele ruimtelijke initiatieven. Het college van burgemeester en wethouders heeft de beide plannen op 11 november in ontwerp vastgesteld. Vanaf 28 november liggen het Bestemmingsplan en Beeldkwaliteitplan voor zes weken ter inzage en kunnen zienswijzen worden ingediend.

* In het ontwerp-Beeldkwaliteitplan Nieuwersluis is een visie gegeven op de beeldkwaliteit van de kern Nieuwersluis, de omliggende schootsvelden/de omgeving en hoe deze in de toekomst er uit moet komen te zien. Zowel de bestaande als de gewenste beeldkwaliteit wordt in dit plan weergegeven.
* Het ontwerp-Bestemmingsplan Nieuwersluis omvat de kern Nieuwersluis en de omliggende schootsvelden. De ontwikkelingen die de gemeente binnen 10 jaar beoogt, zijn in dit bestemmingsplan opgenomen. Zo is in het plan opgenomen de cultuurhistorische waarden te behouden en eventueel te versterken. Gekozen is voor een conserverende regeling voor de bestaande bebouwing en de verschillende functies.

Als volgende stap in de procedure tot de totstandkoming van het nieuwe Bestemmingsplan Nieuwersluis, wordt op grond van de Wro het ontwerp met ingang van 28 november 2008 tot en met 8 januari 2009 ter visie gelegd. Ook het ontwerp-Beeldkwaliteitplan ligt in deze periode ter inzage. Het ontwerp van beide plannen ligt dan voor een ieder ter inzage gedurende de openingstijden (op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur) of op afspraak bij de afdeling Vrom van het gemeentehuis aan de Molendijk 34 te Loenen aan de Vecht. De plannen zijn ook te raadplegen via de gemeentelijke website: www.loenen.nl

Tijdens deze periode van 28 november 2008 tot en met 8 januari 2009 kunnen schriftelijk zienswijzen worden ingediend bij de gemeenteraad van de gemeente Loenen, postbus 99, 3632 ZS te Loenen aan de Vecht. Ook is het mogelijk de zienswijze mondeling in te dienen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de afdeling Vrom onder telefoonnummer 0294 236262.

Inloopavond

Op dinsdag 9 december 2008 zal een inloopavond worden gehouden. Deze avond wordt gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis aan de Molendijk 34 te Loenen aan de Vecht en vindt plaats vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur. De medewerkers zullen u uitleg geven over (de wijzigingen) van het Beeldkwaliteitplan en het Bestemmingsplan Nieuwersluis. Tijdens deze inloopavond kunt u ter plaatse ook een schriftelijke reactie indienen of uw standpunt mondeling toelichten.