Gemeente Gouda


Woningen en winkels aan Houtmansgracht (19-11-2008)

Op 19 november ondertekende wethouder Menkveld de projectovereenkomst met eigenaar Pagus Vastgoedontwikkeling voor de bouw van 33 appartementen aan de Houtmansgracht 4. Op de plaats van het voormalige politiekantoor is ook ruimte voor circa 500 m2 aan winkels, kleine kantoren en voldoende parkeerplaatsen.

Het voormalige politiekantoor met zijn bekende naoorlogse bouwstijl, staat al leeg sinds november 2004. In eerste instantie is onderzocht of het gebouw verbouwd kon worden. Dit bleek echter niet mogelijk. Daarom is nu gekozen voor nieuwbouw. "Ik ben blij met dit initiatief", aldus wethouder Menkveld. "Dit is een herkenbare plek in Gouda waar mensen goed kunnen wonen en werken. Waar het moet bruisen, zoals een goede binnenstad betaamt. Dit plan kan hiervoor zorgen".

Het kantoor aan de Paradijs blijft staan. In de nieuwe situatie wordt voorzien in voldoende parkeerplaatsen voor de nieuwbouw en het bestaande kantoor. Mede op verzoek van het wijkteam binnenstad en omwonenden komen de in- en uitrit van de parkeergarage aan de zijde van de Houtmansgracht.

De plannen worden 9 december aanstaande gepresenteerd en uitgebreid toegelicht tijdens een informatieavond aan de Antwerpseweg 5. Iedereen is welkom. Op 27 november start de vrijstellingsprocedure in het kader van de wet op de ruimtelijke ordening.


---