Royal Haskoning


Winnaars DeltaCompetition 2008 bekend

19-11-2008

De internationale jury van de DeltaCompetition 2008 heeft na een grondige beoordeling van de papers twee winnaars gekozen uit vijf genomineerden. Fang Yenn Teo van Cardiff University, Wales won EUR 5000,- met zijn paper `Mangroven als natuurlijke verdediging tegen natuurrampen'. Duc Tung Nguyen, Karthik Ramanathan en Sameer Vohra van de Universiteit van Toronto, Canada wonnen met hun teampaper `Aquaponics systemen in Bangladesh' een prijzengeld van EUR 10.000,-.

Het was een spannende uitreiking. De kwaliteit van de papers, lag volgens de jury namelijk erg hoog. Juryvoorzitter prof. dr. Julian Hunt. "Ik ben echt onder de indruk van de onverwachte, innovatieve oplossingen die gepresenteerd worden. De diversiteit en praktische uitvoerbaarheid in de plannen van de `young potentials' is noemenswaardig. Het teampaper is een goed voorbeeld van multidisciplinaire, oplossingsgericht concept dat zowel mitigatie als adaptatie op klimaatverandering laat zien. Bijzonder was de nieuwe benadering om vegetatie te gebruiken voor chemische schoonmaak en de toepasbaarheid van het concept in verschillende situaties, passend bij en binnen een lokale gemeenschap. De paper van Fang Yenn Teo liet niet alleen het belang zien dat mangroven als natuurlijke bescherming tegen tropische stromen en tsunami's, maar onderbouwde dit ook met gedetailleerde calculaties en een beschrijving van de effecten van mangroven op de golfkracht en mogelijke schadeniveau van deze golven."

Jan Bout, voorzitter van Raad van Bestuur van Royal Haskoning, is ook onder de indruk van de innovatieve ideeën van de studenten. "Met de DeltaCompetition richten we het vizier op de toekomst. De impact van klimaatverandering verschilt sterk per land, maar praktische oplossingen zijn overal bruikbaar. Uitvoerbare plannen vragen niet alleen om technische oplossingen, maar ook om financiële haalbaarheid, maatschappelijke acceptatie en governance." Vertelt hij. "Wij willen studenten aanmoedigen buiten de geijkte kaders te denken en waar nodig tegen de gevestigde orde op te boksen. De DeltaCompetition brengt inspiratie en discussie. Wij zijn blij met het niveau van de inzendingen, die door een deskundige internationale jury zijn beoordeeld op originaliteit en wetenschappelijke basis. Er is veel variatie en ik heb enkele interessante ideeën gezien die veiligheid en duurzaamheid op een nieuwe manier combineren. Daar is het allemaal om begonnen."

Meer informatie

Katinka Erkens-Janssen
Katinka Erkens-Janssen
T +31 (0)24 328 49 72
E Katinka Erkens-Janssen

Stefan Nijwening
T +31 (0)6 12966345
E Stefan Nijwening