Ingezonden persbericht


----------
Stap mee het duister in met Satyricon in Waterfront

Satyricon is niet zo maar een black metal band: Het tweekoppige duo Frost (drums) en Satyr (vocalen en alle andere instrumenten) is één van de beste black metal bands in de geschiedenis. Ze hebben een opmerkelijke carrière gemaakt uit de echte kern van de meest compromisloze en extreme genres uit de muziek. Hun doel is altijd het begrijpen van de muzikale logica achter de donkerste emoties en het toevoegen van een bepaalde fonetische structuur aan de metafysische duisterheid van het menselijk bestaan.

Satyricon keert terug met hun nieuwe en ambitieuze album, "The Age of Nero". Het pakt de luisteraar op en neemt hem mee op een reis door de sinistere kijk op de wereld van Satyr. De muziek op deze plaat is krachtig en wordt gedragen door duistere riffs en grimmige vocalen die een donker beeld oproepen van een desolaat landschap. Een sound die ze zelf medieval metal noemen. Satyricon laat zonder een donkere twist te verliezen, ook live zien dat het heer en meester blijft van het gehele black metal spectrum.

De Britten van Evile hebben heel goed begrepen hoe thrash moet klinken en weten dan ook hoe ze uiteenlopende thrash tot één geheel moeten smeden. Evile is een band die alle elementen bevat van echte, ouderwetse thrash bands zoals Sepultura, Exodus, Metallica, Annihilator en Slayer. Ze hebben niet voor niets al meerdere prijzen gewonnen en in het voorprogramma gestaan van bands als Megadeth en Exodus. Hun eerste album "Enter The Grave" is met lovende recensies ontvangen en er zijn hoge verwachtingen van Evile. Verwacht dus een waar thrashfest.

Zonaria is een Zweedse black metal band die met hun debuut album "Infamy And The Breed" in 2007 Europese bekendheid hebben gekregen. Hun sound is te vergelijken met die van gevestigde namen als Dimmu Borgir, Hypocrisy, Scar Symmetry en Nightrage, alleen dan met meer riffs. Ze hebben net een tweede album "The Cancer Empire" uitgebracht, één waarop ze vol gas gaan. De vier jongens hebben duidelijk veel plezier in het maken van muziek en zijn duidelijk enthousiast. Geen adempauzes en keihard raggen tot de laatste seconde!

Datum: woensdag 19 november
Toegang: ¤ 18,-
Deur open: 19:00
Locatie: WaterFront / grote zaal
Meer info: www.satyricon.no / www.evile.co.uk / www.zonaria.com / www.waterfront.nl Tickets: Velvet Rotterdam, Plato Rotterdam, Sounds Rotterdam, WaterFront Receptie, www.waterfront.nl en www.easyticket.nl

----------